Žena žije vo svojom aute.Instagram/ Nikita Crump/
StoryEditor

Nebavilo ju platiť účty, preto začala žiť v aute. Sprchuje sa vo fitku a používa verejné toalety. Vraj je teraz šťastnejšia

Alexandra Ševčíková07.08.2022., 10:00h

Auto je jej domovom už viac ako dva roky. Nikita Crump sa rozhodla vyriešiť zvyšujúce sa náklady na život naozaj svojsky.

Lajkuj Brainee.sk na

V roku 2019 sa rozhodla zbaviť najväčšieho výdavku, a to svojho nájmu. Postupne zistila, že si nemôže dovoliť základné veci, ako napríklad jedlo. Namiesto toho, aby sa jej podarilo ušetriť nejaké peniaze, sa „pomaly a neustále zadlžovala“, píše Unilad.

Namiesto toho, aby pokračovala touto cestou sa rozhodla svoj život zmeniť od základov. Zrušila nájom a presťahovala sa do svojho auta. Nikita zo Severnej Karolíny teraz hovorí, že vďaka tomu môže „žiť šťastnejší život“. Dni trávi chodením do kaviarní, užívaním si pobytu vonku a zdieľaním videí o svojom netradičnom životnom štýle na TikToku.

Ani dve práce nestačili

Nikita predtým pracovala na plný úväzok, keď sa nasťahovala do svojho auta, no jej príjem bol na zákonnom minime. Musela si preto nájsť druhú prácu. Tam jej však ponúkli tiež plný úväzok a dokonca aj lepšie podmienky. Preto opustila svoju prvú prácu a naplno sa začala venovať tej druhej.

Po úspechu online však Nikita povedala, že mohla úplne opustiť svoje zamestnanie. Naplno sa začala venovať tvorbe obsahu na sociálne siete.

Teraz zdieľa ako vyzerá jej život v aute, odpovedá na otázky o svojej každodennej rutine. Napríklad hovorí aj o tom, ako dodržiava hygienu, ale aj o svojich dobrodružstvách z ciest.

image

Nie som živý billboard, hovorí Tomáš. Slovenskí TikTokeri prezradili, koľko zarobia na spoluprácach

Zdieľa aj bezpečnostné tipy

TikTokerka sa so svojimi fanúšikmi podelila aj o niekoľko bezpečnostných tipov. Predsa len život v aute so sebou prináša aj nejaké zákutia. Napríklad svojim fanúšikom vysvetlila, ako používa Mapy Google, aby našla bezpečné miesta kde v noci zaparkovať.

@nikitacrump It took me a long time, but I’m finally showing you how I find places to park & stay the night. 🤙🏽   #iliveinmycar #hotelcivic #howto #faq #nightroutine #carlife #homeless #civic #hotelprius #livinginacar ♬ original sound - Nikita Crump

Pomocou aplikácie si hľadá peknú štvrť, ktorú podľa nej možno identifikovať podľa „prítomnosti bazénov a veľkých domov“. Potom ešte skontroluje, či na neďalekých uliciach neparkujú ďalšie autá.

Keď Nikita vie, že môže „splynúť z prostredím“, zaparkuje a pripraví sa na spanie. Nastaví kryty okien a uloží sa na zadnom sedadle. Je pripravená aj na horúce večeri. Jej verným spoločníkom je prenosný ventilátor.

Sprcha vo fitku

Pokiaľ ide o ďalšie každodenné náležitosti. Poštu si necháva posielať do P. O. Boxu. Svoju elektroniku nabíja pomocou powerbanky. Sprchuje sa vo fitku, perie si v práčovni a používa kúpeľne v obchodoch.

@nikitacrump Honestly, these day-in-my-life videos are my favorite. check out my YouTube if theyre your favorite too. 📺 #iliveinmycar #adayinmylife #hotelcivic #followme #nomad #vanlife ♬ original sound - Nikita Crump

Hoci sa ukázalo, že jej takýto spôsob života naozaj šetrí peniaze, množstvo jej videí obsahuje upozornenie: „Účasť na tejto činnosti môže viesť k zraneniu vás alebo iných.“ TikTok sa týmto spôsobom zbavuje zodpovednosti a dištancuje od jej netradičného životného štýlu.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:25