„Kylie Jenner: klimatický zločinec na plný úväzok,“ komentoval jeden z užívateľov Instagrami.Instagram/kyliejenner/
StoryEditor

Trojminútový let súkromným lietadlom, kritika už aj od vlastnej matky. Kylie Jenner označujú za klimatického zločinca

Alexandra Ševčíková21.07.2022., 14:30h

Hviezda reality šou použila lietadlo na trasu, ktorá by jej autom trvala približne 40 minút.

Lajkuj Brainee.sk na

Kritika voči miliardárke a hviezde reality šou Keeping Up With Kardashians stupňuje. Správy o tom, že Kylie Jenner využíva svoje súkromné lietadlo na niekoľkominútové lety po južnej Kalifornii, pobúrili verejnosť. Ako uvádza portál MIC, považujú ju za „klimatického zločinca“.

Kritika začala už v piatok po tom, čo Kylie zverejnila fotku s rapperom Travisom Scottom, ako sa objímajú v blízkosti jej lietadiel. „Chceš si vziať moje alebo tvoje?“ znel popis fotografie. Komentujúcich to však pobúrilo.

image

Kylie zverejnila fotku s rapperom Travisom Scottom, ako sa objímajú v blízkosti jej lietadiel. „Chceš si vziať moje alebo tvoje?“ znel popis fotografie.

Instagram/kyliejenner/

„Možno neberte ani jedno a znížte svoju uhlíkovú stopu,“ znel jeden z komentárov. Začali sa objavovať  aj vyjadrenia, ktoré upozorňovali na škodlivosť súkromných lietadiel pre životné prostredie. „Kylie Jenner: klimatický zločinec na plný úväzok,“ komentoval ďalší užívateľ.

Čoskoro sa na Twitteri objavila história jej predošlých letov. Ukázalo sa, že miliardárka zvykne často absolvovať až absurdne krátke lety, ktoré trvajú menej než 15 minút. V jednom z prípadov trvala jej cesta z Camarillo do Van Nuys približne tri minúty.

Súkromné lietadlá sú hrozné pre životné prostredie, vypúšťajú obrovské množstvo oxidu uhličitého a používa ich len malý počet ľudí. Správa z roku 2021 od Transport and Enviroment zistila, že iba 1 percento ľudí spôsobuje 50 percent emisií z leteckej dopravy. Teda narážala tým na vlastníkov súkromných lietadiel.

Avšak kým sa Kylie Jenner vyváža na svojom lietadle, len aby sa vyhla 40-minútovej ceste autom, svet trápia vlny horúčav. Vysoké teploty zasiahli veľkú časť Európy. V Španielsku a Portugalsku zomrelo viac ako 1900 ľudí v dôsledku horúčav. Lesné požiare dokonca prinútili tisíce ľudí opustiť svoje domovy, uvádza portál Axios.

image

Halucinácie, žltá zimnica či smrť. Pozor na uštipnutie týmito zvieratami, môže byť extrémne nebezpečné

Kris Jenner sa obáva míňania svojej dcéry

Nie len používatelia sociálnych sietí sú znepokojení konaním mladej miliardárky. Aj jej matka Kris Jenner vyjadrila obavy ohľadom extravagantných výdavkov svojej dcéry. „Kylie míňa toľko, že keď si kúpila lietadlo, jej mama musela zakročiť, aby spomalila,“ vyjadril sa pre Page Six zdroj z blízkeho okolia rodiny.

Kylie je známa svojím extravagantným životným štýlom, ku ktorému patria veľké výdavky. Míňa stovky miliónov a niet sa čomu čudovať, že jej mama, ktorá je aj jej obchodnou manažérkou má pochybnosti o jej konaní. Zdroje, na ktoré sa odvoláva portál Page Six tvrdia, že Kris Jenner na ňu nalieha, aby bola zodpovednejšia pri hospodárení s peniazmi.

Avšak iný zdroj z okolia klanu Kardashian-Jenner poprel, že by sa snažila jej matka nejako zasahovať do jej výdavkov. „Kylie bola v skutočnosti vždy veľmi dobrá so svojimi peniazmi,“ povedal.

Výstrelok v podobe lietadla Global Express Jet ju stál až 72 miliónov dolárov. Prirátaj si k tomu ešte ďalších 5 miliónov dolárov ročne na údržbu. „Kylie Air“ k tomu dokáže vypustiť viac ako dve tony oxidu uhličitého, čo je 5 až 14-krát viac ako znečisťujú životné prostredie komerčné lety. Nie je to len drahý, ale aj veľmi škodlivý výstrelok mladej miliardárky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 00:21