Nicole Mafi.Instagram/nicole Mafi/
StoryEditor

Vyrastala medzi mormónmi, prehovorila o ťažkom osude. Má dvesto súrodencov, verila, že jej otec je boh

iDnes.cz20.06.2022., 15:00h

Od narodenia jej vraj „vymývali“ mozog a verila všetkému, čo jej bolo povedané.

Lajkuj Brainee.sk na

Nicole Mafi z Utahu sa rozhovorila o živote v komunite mormónov. Bola odrezaná od okolitého sveta a nemala tušenie, ako žijú iní ľudia. Konflikt s realitou bol pre ňu veľkým šokom. „Verila som, že môj otec je niečo ako boh,“ cituje ženu portál iDNES.cz.

{tiktok}

@koles_place Reply to @veronicalovessoup #polygamy #leavingcult #order #excultmember #religion ♬ original sound - Nicole
{/tiktok}

Nicole o svojom predchádzajúcom živote prehovorila prostredníctvom videí na sociálnej sieti TikTok. „Keď som mala pätnásť rokov a išla som na strednú školu, došlo mi, že je niečo naozaj zlé. Prezrela som. Naozaj mi vymývali všetkými tými rečami mozog už od narodenia, slepo som im verila,“ zverila sa.

Otec Nicole Paul Kingston má spolu dvadsaťsedem manželiek. So všetkými má deti a podľa nej už môže mať teraz vyše tristo súrodencov. Zatiaľ si je ale stopercentne istá počtom okolo dvoch stoviek.

{article}73261{/article}

Od mala si myslela, že je normálne podvoliť sa mužovi aj v prípade, že k nemu neprechováva náklonnosť a ženy sú mužom priraďované podľa toho, ako o tom rozhodol prorok. Aké prekvapenie pre ňu bolo, keď zistila, že môže existovať aj čistá romantická láska.

{tiktok}

@koles_place Reply to @eelysem117 #religion #excultmember #order #leavingcult #polygamy ♬ original sound - Nicole
{/tiktok}

„Moja matka bola manželkou číslo päť a môjmu otcovi porodila jedenásť detí. Ja som najstaršia z nich. Odišla som z komunity, keď som mala sedemnásť rokov. Bolo to najlepšie rozhodnutie,“ doplnila žena v jednom zo svojich zverejnených videí .

Keď z komunity odišla, nemala žiadne peniaze ani priateľov, ktorí by jej mohli pomôcť. Viac ako mesiac žila na ulici a žobrala. Vďaka pomoci druhých sa jej ale nakoniec podarilo zaradiť do spoločnosti a dnes žije normálny život a má prácu.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 03:12