TV Markíza, Instagram/patricie.pagacova
StoryEditor

Porotkyňa SuperStar: Nie je potrebné vždy vyjadriť svoj názor. Nechápem, prečo to ľudia robia

Dominika Pacigová07.09.2021., 18:00h
Ľudia si myslia, že môžu napísať čokoľvek. V realite ale neprídu so slovami – ty si pribral, hovorí Patricie Pagáčová.
Lajkuj Brainee.sk na

Do povedomia slovenských divákov sa dostala aj vďaka speváckej šou SuperStar. Česká herečka Patricie Pagáčová sa v rodnej krajine preslávila vďaka seriálu Ulice, kde dlhé roky hrala Terezu Jordánovú. Na sociálnych sieťach má státisíce fanúšikov, no o jej súkromný život sa zaujíma aj bulvár.

„Ľudia si v poslednej dobe aj vďaka sociálnym sieťam myslia, že môžu povedať čokoľvek. Nechápem, prečo sa to deje, v realite za vami neprídu so slovami – panebože, ty si pribral. Takéto reči mi prídu zbytočné, nie je potrebné vždy vyjadriť názor na všetko,“ uviedla pre Brainee Patricie Pagáčová.

Na Instagrame máte viac ako 540-tisíc followerov, do akej miery je podľa vás potrebné, aby si herečka budovala osobnú značku na sociálnych sieťach?

Dá sa povedať, že Instagram je u mňa veľká náhoda, no do veľkej miery mi pomohla minuloročná SuperStar. O naháňanie nových followerov mi nejde, sociálne siete neprežívam, vnímam ich ako prirodzenú súčasť doby, a práve preto nepovažujem za nutné, aby si herečka budovala osobnú značku na sociálnych sieťach. 

Čiže ste neabsolvovali žiadne kurzy, ako spravovať sociálne siete?

Kdeže. Považujem to za stratu času, pretože pre mňa nie je dôležité mať dokonalý Instagram.

Na Instagrame zverejňujete aj svoju dcéru, máte nejaké hranice, ktoré by ste už neprekročili?

Myslím si, že čím viac by som ju neukazovala, tým viac by sa o ňu zaujímali ľudia a médiá. Nezverejňujem jej fotky od rána do večera, snažím sa udržiavať rozumnú hranicu v každej oblasti môjho života. 

O váš život sa pomerne často zaujíma aj bulvár, sú chvíle, keď vám to prekáža?

Bulvár je súčasťou našej brandže a môžeme ho nazvať daňou za to, čo robíme. Ak však hovoríme o nepríjemnom bulvári, nechápem, prečo ich tak bavím a idú po mne. Na druhej strane, hovorím si, že ľudia, ktorí ma poznajú, vedia pravdu a ostatní si môžu urobiť vlastný názor. 

Keď ste si prešli premenou, boli ste stredobodom pozornosti viacerých médií. Myslíte si, že tému bodyshamingu zhoršujú aj sociálne siete? 

Určite. Ľudia si v poslednej dobe aj vďaka sociálnym sieťam myslia, že môžu povedať čokoľvek. Keď vidím nejakú fotku, ktorá sa mi nepáči, v živote by mi nenapadlo napísať to dotyčnému. Nechápem, prečo sa to deje vo virtuálnom svete, v realite za vami neprídu ľudia so slovami – panebože, ty si pribral. Takéto reči mi prídu úplne zbytočné, nie je potrebné vždy vyjadriť názor na všetko.

Naučili ste sa v priebehu rokov nebrať si takéto reči k srdcu?

Snažím sa, ale niekedy je to ťažké. Nie sme roboti, máme emócie. Aj napriek tomu, že si uvedomujem, že dotyčný mi môže vyliezť na chrbát, dokáže sa ma to dotknúť, pretože neraz sú to klamstvá. Vtedy si hovorím, že to nie je fér, ale snažím sa to eliminovať.

Okrem toho, že ste hviezdou na sociálnych sieťach, ste aj herečkou, porotkyňou SuperStar a matkou. V ktorej roli sa cítite najlepšie?

Samozrejme, v tej osobnej, čiže ako manželka, matka, dcéra či kamarátka. Všetky svoje role však mám rada a myslím si, že tvoria moju osobnosť.

​​Dokážete byť v každej roli stopercentná alebo musíte v niektorých oblastiach ubrať, aby ste všetko zvládli?

Ak mám byť úprimná, nepremýšľam nad tým. Každý z nás musí na sebe pracovať, aby nerobil veci na polovicu, v takomto prípade to nemá zmysel. V každej oblasti sa snažím robiť maximum.  

V mladom veku ste sa preslávili vďaka seriálu Ulice, ste však známa aj ako divadelná herečka. Cítite sa lepšie pred kamerami alebo na javisku?

Práca pred kamerami ma veľmi baví, no pocit po predstavení, keď sa diváci smejú a tlieskajú, je neopísateľný. Obe role majú niečo do seba.

Stáva sa vám, že na javisku zabudnete text? 

Asi ani nepoznám herca, ktorému by sa to nikdy nestalo, a to je na divadle najlepšie. Je to živý organizmus, a keď máte okno, musíte ihneď reagovať.

Máte nejakú vysnívanú rolu, ktorú by ste neodmietli?

Vždy som chcela hrať princeznú v rozprávke, no hovorí sa, že pokiaľ to nestihnete do tridsiatky, máte smolu. Neviem, či už na to nie je neskoro, ale akúkoľvek rolu, ktorú by som si mohla zahrať v rozprávke, by som neodmietla.

Neodmietli ste ani ponuku zo SuperStar. Spolu s ostatnými kolegami, porotcami, vyzeráte ako zohratá partia, je to tak aj v čase, keď sa vypnú kamery?

Neskutočne sme si sadli a rozumieme si. Teší ma, že to tak vnímajú aj diváci cez obrazovky. Keď som išla do SuperStar, ktorá mimochodom opäť odštartovala minulý týždeň v piatok na Markíze, nečakala som, že to bude moja srdcovka. Podobne, ako každý, aj ja som mala strach z Paľa Haberu, ale je to skvelý človek. Mariána Čekovského sa nedá nemilovať, to isté platí aj v prípade Moniky Bagárovej a Leoša Mareša.

Ste v kontakte aj vo voľnom čase?

Vlani sme s Paľom Haberom často hrávali tenis, spája nás láska k športu. Po nakrúcaní chodíme na večere, sme v kontakte, no všetci sme vyťažení, a preto sa stretávame zriedka.

Už sa vám stalo, že ste počas nakrúcania povedali niečo, čo ste s odstupom času ľutovali?

Nikdy nevieme, čo sa z toho, čo povieme, použije. Niekedy sa pozabudnem, úplne sa uvoľním, a potom len pozerám, čo som povedala. Je to väčšinou v prípade, keď niekto nevie spievať. Stáva sa, že občas len sedím a nechápem, prečo si to dotyčný neuvedomuje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:49