Pavel ProtivaWikipedia/Davidpeaceful
StoryEditor

VIDEO Tragická správa z Česka. Zomrel mladý raper Pavel Protiva, mal len dvadsaťsedem rokov

iDnes.czMiroslav Kamody10.10.2024., 09:00h

Vo veku dvadsaťsedem rokov zomrel raper Pavel Protiva, informovalo hudobné vydavateľstvo Blakkwood, pre ktoré umelec tvoril. O príčinách smrti však neinformovalo. V textoch svojich piesní umelec často spomínal drogovú závislosť, nepochopenie spoločnosti a vnútornú bolesť.

Lajkuj Brainee.sk na

„S hlbokým zármutkom v srdci oznamujeme, že nás 7. októbra 2024 nečakane opustil milovaný syn, brat a kamarát Pavel Protiva. Rozlúčka prebehne v úzkom kruhu rodiny a priateľov. Prosíme všetkých fanúšikov, aby toto rozhodnutie rešpektovali,“ oznámilo v stredu vydavateľstvo Blakkwoods na svojich sociálnych sieťach.

Ako píše portál iDnes, vydavateľstvo zároveň vo svojom vyhlásení upozornilo, aby sa ľudia v rámci úcty k rodine vyvarovali šíreniu poloprávd a klamstiev.

Umelec sa do Blakkwoods dostal v roku 2016, potom nasledoval raketový vzostup jeho popularity. Rozlúčka prebehne v úzkom kruhu rodiny a priateľov na konci októbra.

 

Rapoval od dvanástich

Protiva sa hudbe venoval od svojich 12 rokov (od roku 2009), kedy sa presťahoval do Prahy za svojim otcom, pretože mu umrela matka. V prvých textoch vyjadroval najmä nechuť k povinnej školskej dochádzke.

V Prahe Protiva chodil na základnú školu od 5. do 9. triedy a potom aj na strednú školu, ale štúdium nedokončil a začal sa naplno venovať rapu. Kvôli svojmu ostrému štýlu vyjadrovania a inšpirácii od Eminema si vybudoval lojálnych fanúšikov, ale zároveň sa stal terčom pre ľudí, ktorým sa jeho štýl nepáčil.

Psychické problémy

Protiva sa stretával najmä s psychickými problémami hlavne kvôli drogám, alkoholu a zneužívaniu anti-depresív či iných liekov. Tento fakt sa často spomína v jeho tvorbe či rozhovoroch, kde o drogách otvorene hovoril.

Po vydaní albumu „PalcatGo“ v júni 2018 bol Protiva prevezený do psychiatrickej nemocnice v Pražských Bohniciach, príčiny týchto udalostí ale nie sú známe. Až 16. augusta 2019 sa Protiva znovu objavil na sociálnych sieťach svojich priateľov, čo naznačilo jeho zotavenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. október 2024 15:24