Raper KarloKarlojetomeno/Instagram
StoryEditor

Za mrežami, ale s mikrofónom. Raper Karlo je vo väzení sedem rokov, odohral tam aj koncert

Antiyoutuber18.06.2024., 14:00h

Raper, ktorý sa nevzdáva ani za mrežami. Karlo, vlastným menom Juraj Čaba, si odpykáva sedemročný trest vo väzení v Dubnici nad Váhom, ale hudby a rapu sa nevzdal.

Lajkuj Brainee.sk na

Navyše sa ho nevzdalo ani jeho vydavateľstvo Milion+, ktorého členovia ho prišli podporiť na špeciálny koncert. Yzomadias, Nik Tendo, Robin Zoot, Hasan, Jickson, Koky a Decky - takmer všetci členovia labelu Milion+ prišli do väznice v Dubnici, aby spolu s Karlom vystúpili a ukázali, že priateľstvo a hudba môžu pomôcť prekonať aj tie najťažšie prekážky.

Ich kolega si odpykáva sedemročný trest za prepravu marihuany a kokaínu cez hranice.

Pred koncertom sa raperi fotili všetci oblečení v tričkách s nápisom "Free Karlo". „Dnes máme špeciálnu šou, na ktorú v živote pravdepodobne nikdy nezabudneme. Uvidíme nášho brata vo väzení,“ napísalo vydavateľstvo Milion+ na svojom Instagrame.

image

Libor robil modela v Ázii: Namiesto znamenia sa Japonci pýtajú na krvnú skupinu, v Číne si ma miestni fotili

Slovenský raper Karlo je vo väzení od septembra 2022. Hoci je za mrežami, hudby sa nevzdáva a dokonca vydáva nový projekt priamo z väzenia. Jeho texty sa zameriavajú na život za mrežami a premýšľa v nich o tom, čo by sa mohlo stať, keby sa v minulosti rozhodol inak.

Karla zatkli pred dvoma rokmi vo vlaku na Slovensku s 1,5 kilogramom marihuany a 150 gramami kokaínu. Jeho prípad sa rýchlo rozšíril medzi rapovými fanúšikmi. Napriek odsúdeniu na sedem rokov vo väzení sa Karlo rozhodol byť aktívny.

„Ahoj, keďže Zbor väzenskej a justičnej stráže mi dal možnosť tvoriť tu vo väzení, väčšinu voľného času trávim robením hudby," napísal Karlo na Instagrame. Jeho EP s názvom TURNDOWNTHEHEAT má dĺžku trinásť minút a obsahuje štyri skladby. Yzomandias, jeho kolega z vydavateľstva Milion+, spolupracoval na jednej z piesní.

image

Vo väzení sedí kvôli drogám, s hudbou nepoľavuje. Slovenský raper Karlo vydáva nový projekt

Vo všetkých svojich skladbách odráža predovšetkým situáciu, v ktorej sa ocitol pred necelými tromi rokmi. Názov prvej piesne "Time Has Stopped" naznačuje, že sa zameria predovšetkým na život za mrežami. V ňom rozpráva o tom, ako sedel vo vlaku z Prahy do Bratislavy a v momente, keď polícia nastúpila so psom, čas sa zastavil. Neskôr v piesni napríklad opisuje aj obyčajné dni vo väzení. "Sedím v knižnici, pijem zázvor cez zuby, po obede ideme s chlapcami cvičiť," rapuje.

Kolegovia z Milion+ vo svojich piesňach pravidelne spomínajú Karla. Napríklad Yzomandias a Nik Tendo majú skladbu s názvom #FREEKARLO, hashtag, ktorý koluje na sociálnych sieťach od Karlovho zatknutia.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. júl 2024 10:02