Sean ”Diddy” Combs Reuters/Lucas Jackson
StoryEditor

Kto je vlastne Diddy? Spolupracoval s gangmi, založil vydavateľstvo a zdieral umelcov. Nakoniec sa mu všetko zosypalo

Antiyoutuber07.10.2024., 13:00h

Americký raper Diddy je vyšetrovaný a obvinený z hrubého porušenia zákonov. Aký bol jeho život pred touto kauzou? A ako sa dostal na vrchol? V detstve prišiel o otca, ktorý bol napojený na drogové gangy a sám neskôr nadviazal kontakt s podsvetím. Založil si vlastné hudobné vydavateľstvo, ale jeho zmluvy boli často úplne šialené. Hovorilo sa dokonca o tom, že práve on nariadil vraždu rapera The Notorious B.I.G.

Lajkuj Brainee.sk na

Dianie okolo rapera Seana „Diddyho“ Combsa teraz sledujú ľudia po celom svete. Combs bol totiž obvinený napríklad zo znásilnenia, predaja drog a vyhrážania. Jeho vyšetrovanie ale odkrylo nečakané udalosti, ku ktorým dochádzalo na Combsových večierkoch, na ktorých sa objavilo aj mnoho svetových celebrít. Súdiac podľa všetkého mal Diddy veľký vplyv na životy mnohých celebrít, píše portál Antiyoutuber.

Začiatky Diddyho kariéry

Combs sa narodil v roku 1969, jeho otec slúžil u amerického letectva. Zároveň ale spolupracoval s jedným drogovým bossom, podieľal sa na nelegálnom biznise a zrejme preto bol neskôr zastrelený. Combs mal v čase smrti otca iba dva roky. Vyrastal spolu so svojou matkou a sestrou a rodina žila v chudobe.

image

VYSVETĽUJEME Kauza a konšpirácie okolo rapera Diddyho. Hovorí sa o gigantickej vražde, zneužívaní Biebera aj zabití kráľa popu

Po vzore svojho otca mal aj Combs už v dospievaní blízko k podsvetiu a to aj napriek tomu, že študoval, mal úspech v univerzitnom americkom futbale a bol vychovaný ako katolík. Ako množstvo černošských mladíkov v tom čase, aj Combs  mal veľmi blízko k rapu. Začal skladať vlastné texty a zároveň si zariadil stáž v nahrávacej spoločnosti Uptown Record.

Neskôr si Combs spolu so svojimi priateľmi založil vlastné hudobné vydavateľstvo Bad Boy Records, kam priviedol svojho známeho kamaráta a rapera Christophera Wallacea, ktorý si hovoril The Notorious B.I.G. Neskôr jeho vydavateľstvo začalo vydávať hudbu umelcov Ushera, Mariah Carey a mnoho ďalších.

Lenže Combs mal veľké kontakty aj medzi rôznymi členmi gangov, s ktorými riešil rôzne obchody. To mu súbežne s nahrávacím štúdiom vynášalo veľa peňazí. Hoci Combs organizoval rôzne charitatívne akcie, zároveň už vo veľmi mladom veku organizoval množstvo večierkov, ktoré boli veľmi divoké. Na tých sa schádzali rôzne menej známe celebrity, ale aj množstvo ľudí, ktorí boli členmi gangov.

Diddy a smrť B.I.G.-ho

Combsov vplyv medzi celebritami rástol a to aj napriek tomu, že on sám sa toľko hudbe nevenoval. Neskôr ale prišla obrovská rana. Jeden z raperov, ktorého Combs zastupoval, bol zastrelený. The Notorious B.I.G. sa vracal z večierka, na ktorom bol aj Combs a veľa ľudí si už vtedy myslelo, že za jeho smrťou stojí práve on.

Combs bol totiž neslávne známy tým, že vždy dosiahol to, čo chcel a koľkokrát zaobchádzal v jednaní naozaj ďaleko. Niektorí ľudia si mysleli, že Combs mal nezhody s Notoriousom kvôli zmluvám a z toho dôvodu sa ho rozhodol nechať odstrániť. Iní ľudia si naopak myslia, že na to Combs nemal žiadny dôvod, ale odvtedy bol raper pod drobnohľadom.

Combs a jeho hudobné vydavateľstvo Bad Boy Records malo podpísanú zmluvu s mladým raperom Masom, ktorý chcel prejsť do hudobného labelu G-Unit, v ktorom bol hlavným raperom 50 Cent. Lenže Combs odmietol s Masom rozviazať zmluvu, pretože vedel, že by tak prišiel o záväzok veľmi talentovaného umelca.

image

Vstúpil si Kanye konečne do svedomia? Ľutujem bolesť, ktorú som spôsobil, ospravedlnil sa židovskej komunite

Vtedy sa dostal do veľkého sporu s rapermi z labelu G-Unit, ktorí sami pochádzali z prostredia drogových gangov a v ich kultúre preto bolo úplne bežné nekompromisné vyhrážanie aj zastrašovanie nepohodlných ľudí. Bojovalo sa ale aj na poli hudby. 50 Cent vtedy vydal takzvaný „disstrack“ s názvom „Hip-Hop“. V texte hovoril o tom, že Combs veľmi dobre vie, kvôli komu zomrel The Notorious B.I.G. Obaja si síce nakoniec podali ruky, ale o niekoľko rokov neskôr medzi nimi znova vznikol spor.

Vzťah s Cassie Venturou

Combs mal niekoľkoročný vzťah so speváčkou Cassie Venturou, ktorá ale počas ich vzťahu neuveriteľne trpela. Všetko začalo tým, že ju Combs vzal pod svoje krídla ako hudobný producent a vytvoril pre ňu zmluvu, ktorú mohla Ventura splniť len ťažko. S Venturou neskôr utvoril pár a začalo dochádzať k úplným šialenostiam. Všetko však vychádza iba z tvrdení Ventury.

Combs ju mal údajne znásilňovať a mať s ňou veľmi nepríjemný sex. Neskôr ju ale začal ponúkať svojim známym, ktorí s ňou vraj mali skupinový sex. Ventura vraj ale také veci nezvládala triezva a tak bola neustále pod vplyvom silných drog. Combs sa údajne bavil tým, že ju ponúkal svojim známym, ktorí sa na nej striedali a raper si všetko nakrúcal pre vlastné uspokojenie. Zároveň vraj speváčke nedal ani na chvíľu pokoj a dokonale ju údajne manipuloval, aby ho nemohla opustiť.

image

Sean "Diddy" Combs 

Reuters/Jane Rosenberg

Raz sa spolu vydali na hotel, z ktorého sa v noci Ventura pokúsila utiecť, ale z kamerových záznamov je vidieť, že jej Combs v úteku bráni. K speváčke sa potom mal Combs správať hrubo a hádzať po nej vázy. Lenže tieto zábery sa zo záhadného dôvodu vyparili. Veľa ľudí si ale myslí, že Combs podplatil zamestnancov hotela, aby záznamy vymazali.

Ventura neskôr Combsa zažalovala a podala veľmi presvedčivú výpoveď na súde. Combs tvrdil, že sa ospravedlňuje za svoje správanie, podstúpi liečenie a vyhľadá odbornú pomoc, aby sa nič podobné neopakovalo. Zároveň ale tvrdil, že nič z toho, z čoho ho Ventura obvinila, neurobil a je nútený sa brániť. Už vtedy mu ale väčšina ľudí neverila.

Ďalšie obete

Neskôr sa ale objavili aj ďalšie obete, ktoré rapera obvinili zo znásilnenia, vyhrážania a obchodu s drogami. Medzi údajnými obeťami bolo aj niekoľko mužov, ktorým sa vraj Combs vyhrážal. Jeho najväčšia sila bola údajne v tom, že mal na veľa ľudí kompromitujúci materiál a všetci preto urobili čokoľvek, čo od nich Combs požadoval.

image

Obchod s olivami, biznis s vegánskymi syrmi či vlastný butik. Tieto celebrity slávu v Hollywoode vymenili za normálne práce

Jediný, kto sa ho nebál, boli vplyvní raperi, ktorí mali sami výborné krytie a doslova armádu rovnako obetavých ľudí, ktorými sa sám Combs obklopil. 50 Cent aj raper Gucci Mane verejne kritizovali Combsa za množstvo ohavností, ktorých sa údajne dopustil.

Vo veľkých problémoch ale môže byť aj množstvo celebrít, ktoré sa zúčastnili rôznych jeho večierkov. Na tých totiž malo dochádzať k úplným šialenostiam a Combs si ich údajne potajomky natáčal. Všetci preto teraz čakajú, kedy sa objavia prvé správy o tom, aká celebrita na jeho večierkoch vykonávala niečo nekalé.

Portál Antiyoutube patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. október 2024 15:24