Justin Bieber.Instagram/justinbieber/
StoryEditor

Justin Bieber oslavuje tridsiatku. Bral som veľa drog a myslel som, že umriem, prezradil o svojom dospievaní

Antiyoutuber04.03.2024., 14:30h

Čerstvý tridsiatnik Justin Bieber mal veľmi zložitý život. Jeho kariéru totiž vo veľkej miere sprevádzali drogy a alkohol. Spevák priznal, že si myslel, že umiera. V noci mu vraj dokonca jeho ochranka chodila kontrolovať pulz. Teraz sa snaží očistiť sa a veľmi mu v tom pomáha jeho žena Hailey.

Lajkuj Brainee.sk na

Jeden z najslávnejších spevákov Justin Bieber oslavuje tridsiate narodeniny. Počas svojej speváckej kariéry si dokázal získať milióny fanúšikov po celom svete a spolu s tým aj veľa hejterov. Hoci sa môže zdať, že Bieberov život je úplne dokonalý, nie je to tak. Aj on si prešiel mnohými problémami, a to nielen psychickými ale aj zdravotnými. Od mladého veku bol neustále pod drobnohľadom médií, ale život mimo kamery bol pre neho často veľmi ťažký, píše portál Antiyoutuber.

Kanadský spevák sa preslávil tým, že nakrúcal covery na rôzne pesničky iných umelcov a jeho matka ich potom nahrávala na YouTube. Tam ho prvýkrát zaregistroval manažér Scooter Brown, ktorý sa rozhodol, že sa z Biebera pokúsi urobiť hviezdu. A to sa mu tiež podarilo. Onedlho potom totiž o Biebera prejavili záujem televízie, rádia a mladý spevák získal svojich prvých fanúšikov.

image

TikTok už čoskoro stíchne. Kvôli autorským právam stratí hudbu aj od Taylor Swift, Billie Eilish či The Weeknda

Raketový štart

V roku 2008 podpísal vtedy trinásťročný Bieber zmluvu s vydavateľstvom Island Def Jam a odštartoval tak svoju veľkolepú kariéru. Jeho popularita raketovým tempom rástla a čoskoro bol Bieber známy po celom svete. Neustále bol pod dohľadom dospelých ľudí a možno práve preto začal vyvádzať rôzne rebelské kúsky.

Bieber sa priznal k tomu, že v minulosti neustále fajčil marihuanu, ale to bol iba začiatok. Čím bol starší, tým viac ho to k drogám ťahalo, pretože potreboval nejakým spôsobom uniknúť zo sveta, ktorý bol pre neho často až príliš náročný.

„Bral som rôzne prášky, extázu, hubičky, jednoducho úplne všetko. Chcel som od všetkého utiecť. Bol som mladý a chcel som to vyskúšať, ako veľa ľudí v mojom veku. Lenže moje skúsenosti s drogami sa odohrávali pred kamerami,“ povedal Bieber v jednom diele dokumentu, ktorý sa objavil na jeho YouTube kanáli.

image

Justin Bieber.

Instagram/justinbieber/

Petícia za vyhostenie z USA

Spevák priznal, že robil hlúposti, ale príliš neriešil, čo si o tom kto myslí. Jazdil napríklad po meste v luxusnom aute pod vplyvom drog a alkoholu. Vtedy ho ale zdržala polícia a Bieber musel zaplatiť tučnú pokutu. Inokedy sa zase rozhodol, že bude hádzať vajcia na dom svojho suseda.

Pretože podobných excesov bolo veľa a Bieber trávil veľa času v USA, vyše štvrť milióna občanov USA podpísalo petíciu, aby bol Bieber zo zeme vyhostený a vrátil sa späť do rodnej Kanady. Bieber si ale s rastúcim vekom uvedomil, že to takto ďalej nejde. Drogy a alkohol vo veľkej miere naňho mali naozaj deštruktívne účinky.

„Rozhodol som sa prestať so všetkým, pretože som sa cítil, ako by som mal umrieť. Moja ochranka mi v spánku chodila kontrolovať pulz. Ľudia ani nevedia, aké vážne to bolo, naozaj desivé obdobie. Hneď po prebudení som prehltol prášky a zafajčil si marihuanu a takto začínal môj deň. Modlil som sa k Bohu, aby mi pomohol dostať sa z toho. Nejakým spôsobom sa mi podarilo znížiť príjem drog, ale nešlo mi sa z toho úplne dostať,“ povedal Bieber v dokumente.

image

Rýchly koniec NFT trendu? Znudená opica Justina Biebera za 1,3 milióna má dnes hodnotu 67-tisíc

Nezvládol rozchod so Selenou

K tomu sa mu navyše rozbehli rôzne psychické problémy, pretože nedokázal zvládať každodenný tlak, ktorý jeho popularita prinášala. Musel preto začať užívať antidepresíva, aby vôbec dokázal vyliezť z postele. Kvôli zlému životnému štýlu sa Bieberovi tiež zle spalo a nemal preto príliš veľa energie zvládať niektoré veci.

Bieber tiež zažil nepríjemný rozchod so speváčkou a herečkou Selenou Gomez. Pár bol spolu sedem rokov a rozišiel sa v roku 2018. Pre oboch to ale bolo veľmi náročné po psychickej stránke, a aj keď už každý žije iný život, stále sa z toho vraj ani jeden z nich nespamätal. Bieber prezradil, že mu v jeho neľahkej životnej situácii veľmi pomáha jeho žena Hailey Bieber, ktorá je pre neho tým najbližším človekom.

Spevákova manželka na neho vraj neustále dohliada, snaží sa mu zlepšiť náladu a Bieber chce kvôli nej byť lepší. Nie vždy sa mu to vraj darí, ale už sa nikdy nechce vrátiť k tomu, aký bol kedysi. „Všetci urážajú Hailey, že sa o neho stará ako o malé dieťa, ale možno presne to Justin potrebuje. Je smutné zistiť, že Justin je v skutočnosti človek úplne zničený slávou. Je v tom už od detstva a je jasné, že sa to na ňom muselo podpísať. Nijako ho nesúdim za to, že bral drogy. Na jeho mieste by sme sa s takou popularitou asi tiež nedokázali vysporiadať triezvi,“ reagujú na otvorenú spoveď Biebera ľudia na YouTube.

image

Justin Bieber.

Reuters/Joe Camporeale/USA Today Sports

Chce si založiť rodinu

V jednom rozhovore Bieber prezradil, aké má plány do budúcnosti. Chce sa vraj kompletne oddeliť od svojho súčasného života a rád by si založil rodinu. Neustále sa vraj ale nedokáže zbaviť zdravotných komplikácií a musí sa najskôr dať do poriadku. Pravidelne chodí na oxygenoterapiu, ktorá mu vraj výrazne pomáha.

Zároveň ale stále nie je úplne v poriadku a život sa mu neustále komplikuje. Minulý rok napríklad ochrnul na polovicu tváre a musel preto zrušiť turné. Vďaka neuveriteľnej podpore blízkych kamarátov a rodiny sa mu vraj ale darí vyrovnávať sa s komplikáciami oveľa lepšie ako predtým.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. apríl 2024 22:47