Till LindemannNk Factory/till Lindemann/
StoryEditor

Najväčší koncert v histórii Slovenska je za rohom. Takto si Rammstein na trenčianskom letisku užiješ najlepšie

Miroslav Kamody07.06.2023., 10:00h

Trenčín sa už o niekoľko dní stane hlavným metalovým mestom Európy. Na letisku totiž odpáli svoju šou nemecká kapela Rammstein, ktorá od svojho vzniku v roku 1994 nestráca na popularite.

Lajkuj Brainee.sk na

Svedčí o tom aj fakt, že trenčianske letisko je beznádejne vypredané. To znamená, že 14. júna dorazia do ôsmeho najväčšieho mesta Slovenska desiatky tisíc ľudí, ktorí sa nechajú strhnúť jedinečnou atmosférou, akú dokáže vyčarovať jedine spevák Till Lindemann so svojou skupinou.

Aj keď koncert začína vo večerných hodinách, industriálny metal bude v ovzduší cítiť už od rána, kedy sa ľudia pomaly začnú do Trenčína zbiehať. A pokiaľ chceš spojiť príjemné s užitočným, do mesta by si mal rozhodne prísť skôr.

image

FOTO Boli sme v zákulisí najlepšieho cirkusu sveta. Takto vyzerá život v Cirque du Soleil, už čoskoro sa vráti na Slovensko

Okrem toho, že ako správny fanúšik budeš mať možnosť stretnúť sa s tisíckami ďalších stúpencov nemeckej kapely, s ktorými sa môžeš správne naladiť na večerný koncert, zvyšuješ aj pravdepodobnosť, že si ušetríš kopu nervov.

Pozor na zdržanie

Organizátori totiž od začiatku upozorňujú na prebiehajúcu rekonštrukciu mostov na ceste I/9, a teda hlavnej tepne k trenčianskemu letisku. Ak sa na koncert chystáš autom, rátať by si teda mal s kolónami a zdržaním.

Tie ti však hroziť nebudú, ak sa budeš riadiť našimi radami. Tou prvou je, logicky, nechodiť na koncert autom, pokiaľ ho nemáš obsadené celé. Cez aplikácie, ako je Bla Bla Car, si môžeš nájsť ďalších spolucestujúcich, vďaka ktorým si môžete rozdeliť aj účet za parkovanie.

image

Frontman kapely Rammstein Till Lindemann

Twitter/demonstar_/

Ideálne je, ak ako partia dorazíte už pred 12-tou, vďaka čomu sa takmer kompletne vyhnete kolónam. Areál bude otvorený už od 9-tej, k dispozícii bude aj Mix zóna, kde nebude chýbať občerstvenie a food court zóna.

Ak teda ideš autom, príď čo najskôr. Organizátori upozorňujú, že po 16-tej hodine sa situácia môže výrazne zhoršiť. „Pre vytvorenie čo najplynulejšieho priebehu dopravy spolupracujeme so všetkými zložkami a Políciou SR, ktorá bude regulovať dopravu pre vstup do/z mesta Trenčín po obchádzkových trasách,“ dodávajú.

Cestuj na koncert inak

Pokiaľ nie si nutne odkázaný na auto, máš hneď niekoľko rozumnejších, ekologickejších a koniec koncov aj zábavnejších možností dopravy. Jednou z nich je napríklad vlak, ktorý ťa dopraví priamo do Trenčína zo všetkých kútov krajiny.

image

Vlaková stanica v Trenčíne

Wikipedia/Maksym Kozlenko

Železničná spoločnosť Slovensko kvôli koncertu posilnila spojenia maximálnym možným navýšením kapacít vlakov. Priamo na letisko ťa potom z vlakovej/autobusovej stanice odvezie kyvadlová doprava zabezpečená organizátorom.

Pokiaľ teda do Trenčína prídeš v dostatočnom predstihu, môžeš koncert spojiť s návštevou mesta, ktoré sa v roku 2026 stane ako vôbec druhé na Slovensku Európskym hlavným mestom kultúry.

Pozrieť si môžeš historické centrum, mestskú vežu, Katov dom (pomerne zaujímavá príprava na metalový večer), farské schody či dvetisíc rokov starý rímsky nápis na hradnej skale. Samozrejmosťou je aj Trenčiansky hrad, z ktorého možno pri troche šťastia budeš počuť nárek vodičov, ktorí trčia v kolónach, zatiaľ čo ty si užívaš.

image

Kto nebol depešák, po tomto koncerte už určite je. Kultová kapela na svoju elektronickú vieru prekonvertovala tisíce ľudí

Mux zóna až do rána

Na koncert sa okrem vlaku môžeš dostať aj autobusom. Slovak Lines ťa z Bratislavy (či Trnavy) vezme priamo na letisko a po skončení akcie rovno aj naspäť.

Organizátori dokonca mysleli aj na ľudí, ktorí sa z mesta na letisko vyberú bicyklom či kolobežkou. Pokiaľ teda uvidíš metalistu na elektrokolobežke, nesníva sa ti to. To len fanúšik Rammsteinu smeruje do vyhradeného priestoru pri vstupnej bráne zo strany Nozdrkoviec.

image

Rammstein už o pár dní vystúpi v Trenčíne

Ticketportal

A čo po samotnom koncerte kapely, ktorá sa na Slovensko vracia po dlhých dvanástich rokoch? Nuž, v podstate to isté. Autá sa zrejme nevyhnú kolóne, no aj na toto organizátori mysleli.

Pokiaľ budeš po koncerte správne nabudený, presunúť sa môžeš do Mix zóny, ktorá zostane otvorená až do 4-tej rána. Vďaka tomuto bezpečnému priestoru budeš môcť počkať, kým sa situácia v okolí upokojí a ty môžeš bezpečne doraziť domov obohatený o zážitok z najväčšieho koncertu v histórii Slovenska.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 12:27