Frontman kapely Rammstein je obvinený zo znásilnenia mladej ženy.Twitter/demonstar_/
StoryEditor

Spevák kapely Rammstein ma chcel znásilniť, tvrdí fanúšička. Ukázala svoje umučené telo

tty31.05.2023., 08:00h

Frontman a spevák nemeckej kapely Rammstein Till Lindemann čelí obvineniu od fanúšičky z možného sexuálneho zneužitia. Toho sa údajne dopustil 22. mája vo Vilniuse v Litve, kde kapela odštartovala svoje turné.

Lajkuj Brainee.sk na

Dvadsaťštyriročná Írka zverejnila na svojom Twitteri fotografie svojho tela s modrinami ráno po koncerte. Tvrdí, že ju Lindemann sexuálne napadol. Kapela obvinenia odmieta, uvádza sa na webe denníka iDnes.cz.

image

Kto nebol depešák, po tomto koncerte už určite je. Kultová kapela na svoju elektronickú vieru prekonvertovala tisíce ľudí

„Modriny vrátane odtlačkov prstov po uchopení. Neviem, kedy sa to stalo, pretože som bola úplne mimo pod vplyvom niečoho. Toto je z noci a z rána potom,“ opisuje fanúšička na Twitteri vystupujúca ako Shelby Lynn fotografiu.

Írska fanúšička, ktorá sa koncertu zúčastnila, ďalej uviedla, že bola pozvaná na večierok s kapelou. V sérii príspevkov, v ktorých opisuje celý priebeh večera a ktoré boli široko zdieľané, tvrdila, že bola počas večierka zdrogovaná a možno aj znásilnená, uvádza litovský portál LRT.lt.

Lynn bola na koncert údajne pozvaná s ďalšími mladými ženami. „Na afterpárty s kapelou sme boli požiadané, aby sme položili svoje telefóny na stôl, do miestnosti nesmeli,“ napísala. Lynn uviedla, že sa cítila nezvyčajne opitá, aj keď vypila len niekoľko nápojov, ktoré im podali. Mala podozrenie, že v alkohole boli drogy.

„Bolo to okolo ôsmej hodiny večer. Krátko potom Till odišiel a následne začala show,“ pokračovala. „Všetko do tej chvíle je také jasné, a zhruba od pol deviatej mi pamäť vynecháva,“ dodala.

image

Nezáleží mi na tom, či si zaslúžia žiť alebo nie. Sériový vrah Yang Xinhai znásilňoval a lopatou zabíjal desiatky ľudí

Počas prestávky koncertu ju potom jeden zo zamestnancov zaviedol do malej miestnosti pri pódiu, kde sa mala stretnúť s Lindemannom, uviedol nemecký denník Bild.

Podľa denníka Lynn uviedla, že spevákovi niekoľkokrát vopred dala najavo, že s ním nemieni mať sex. Bola však uistená, že o to na schôdzke nejde. Tvrdí, že Lindemann sa potom domnieval, že áno, a nahnevane kričal, keď mu opakovane povedala, že sex nechce.

„Till, ak si tu kvôli sexu, tak to nerobím. Sex je pre mňa veľmi špeciálny, nespím s cudzími ľuďmi. Okamžite sa nahneval a kričal: ‚Joe hovoril, že by si to urobila‘ Zopakovala som mu: Je mi ľúto, že vás sklamem, ale pre mňa je to špeciálne, nemôžem,“ popísala v jednom príspevku Írka na Twitteri.

image

Ruku mal pri mojich nohách a fotil si ma pod sukňou. Letný fenomén sexuálneho obťažovania je stále častejší

Kapela obvinenia odmieta

Žena skutočnosť, že sa prebudila s modrinami, nahlásila na druhý deň na polícii. Vzhľadom na silné búšenie srdca, nevoľnosti a zimnicu tiež podstúpila test na drogy.

„Prijali sme oznámenie, v ktorom žena ubytovaná v hoteli tvrdí, že ju počas včerajšieho koncertu skupiny Rammstein niekto podstrčil do pitia drogy a pokúsil sa ju znásilniť,“ uviedla v pondelok litovská polícia. V hoteli podľa polície žena nevzniesla žiadne obvinenia.

„Keď polícia dorazila na miesto, boli už v hoteli zdravotníci, ktorí ženu vyšetrili a poskytli jej na mieste lekársku pomoc,“ pokračovala polícia. Lindemann teraz spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní okolností incidentu, dodala litovská polícia. Vyšetrovanie prípadu potvrdilo aj írske veľvyslanectvo vo Vilniuse.

Žena skritizovala počiatočný prístup polície, ktorá ju vraj odmietla vypočuť. „Prosila som ich. Prosila som ich. A mám svedkov, ktorí to dosvedčia, pretože oni ich tiež prosili. Nikoho to nezaujímalo,“ napísala Lynn v pondelok pred siedmou hodinou večer na Twitteri.

image

Feministky protestujú! Žiadajú odvolanie ministrov podozrivých zo znásilnení

Operátori call centra záchrannej služby tiež potvrdili, že ich žena kontaktovala deň po koncerte. „Jej kamarátka nám povedala, že žena potrebuje záchranku, pretože pila, necíti sa dobre a možno ju niekto podstrčil čosi do pitia. Zdravotníci tam vyrazili, ale nemali ako overiť, či bola zdrogovaná, a tak kontaktovali políciu,“ povedala litovskému portálu LRT.lt hovorkyňa centra tiesňového volania Vilma Juozevičiūtė.

Kapela Rammstein obvinenia odmieta. Na Twitteri v reakcii oznámila: „Čo sa týka obvinení, ktoré kolujú na internete o Vilniuse, môžeme vylúčiť, že by sa v našom okolí stalo to, čo sa tvrdí. Nie sme si vedomí žiadneho oficiálneho vyšetrovania.“

Aleksandras Karablikovas, šéf spoločnosti Live Nation Lietuva, ktorý koncert organizoval, už skôr uviedol, že o údajnom incidente nemajú žiadne informácie. „Iba polícia môže niečo povedať. Videli sme veľmi profesionálnu prácu a nezodpovedá to obrázkom, ktoré sme videli na sociálnych sieťach. Nikto z nás incidenty ani ženu nevidel. Situácia nám nie je známa,“ povedal.

„Mám veľa informácií od ďalších dievčat, ale pokiaľ s nimi nepotvrdím, že môžem zdieľať ich príbehy či snímky, nebudem nič hovoriť o ich skúsenostiach. Poviem len, že Till a Joe sú zvrátení chorí muži,“ dodalo dievča na Twitteri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:17