RihannaTASR/AP Photo/Mike Stewart
StoryEditor

Rihanna v noci odpáli najsledovanejšiu šou na Super bowle. V čom je výnimočná a prečo za vystúpenie nedostane ani cent?

Miroslav Kamody12.02.2023., 12:00h

Rihanna si dala niekoľkoročnú pauzu od hudby. Počas nej sa stala nielen miliardárkou, ale aj matkou. Teraz je pripravená vystúpiť zadarmo. Prečo je to tak?

Lajkuj Brainee.sk na

Už dnes v noci čaká fanúšikov športu mimoriadne obľúbená a celosvetovo sledovaná udalosť. Super Bowl, finálový zápas, ktorým vrcholí play-off severoamerickej National Football League v americkom futbale.

Hrá sa každoročne od roku 1967. Podobne ako Svetová séria (v baseballe), aj Super Bowl je označením nie pre celé play-off, ale len pre finálový súboj dvoch najlepších tímov. A práve v jeho polčase sa koná Halftime show, na ktorej sa pravidelne objavujú tie najzvučnejšie mená svetovej hudby. A ako dodáva Forbes, všetko sa deje úplne zadarmo.

image

FOTO Ako by sa ti fandilo na tribúnach pre milión fanúšikov? Poď si pozrieť model najväčšieho štadióna na svete

Raz už odmietla

Tento rok ňou bude Rihanna, ktorá už raz mala možnosť túto šou ovládnuť, no odmietla. Dôvodom v roku 2019 bola podpora bývalého rozohrávača Colina Kaepernicka, ktorý bol vylúčený z NFL za pokľaknutie na protest proti systémovému rasizmu a policajnej brutalite. 

Dnes je už však všetko inak a speváčka sa postaví na pódium Apple Music pred približne 190 miliónmi divákov. "Cítila som sa, akoby to bolo teraz alebo nikdy pre mňa," povedala Rihanna v rozhovore pred niekoľkými mesiacmi. 

Pre Rihannu to znamená návrat k hudbe po takmer šiestich rokoch. V októbri vydala svoj prvý singel od roku 2017. Išlo o skladbu Lift Me Up z filmu Black Panther: Wakanda Forever.

Stala sa miliardárkou

Počas tohto „bezhudobného” obdobia porodila svoje prvé dieťa a vybudovala Fenty Beauty, jednu z najinkluzívnejších a najúspešnejších kozmetických značiek v tomto odvetví s odhadovanou hodnotou 2,8 miliardy dolárov.

V roku 2018 uviedla na trh aj značku spodnej bielizne Savage X Fenty. Dokopy tieto podniky podľa Forbes tvoria väčšinu z jej odhadovaného majetku vo výške 1,4 miliardy dolárov. A to má Riri stále len 34 rokov.

Aj preto ju zrejme netrápi, že za vystúpenie jednej z najsledovanejších športových udalostí roka nedostane ani cent. A prečo je to tak? Je to jednoducho zaužívané pravidlo. Nikto, počnúc Beyoncé, cez Justina Timberlakea, Bruna Marsa, až po Lady Gaga, nedostal zaplatené za to, že kývol na toto vystúpenie.

Efekt polčasovej šou

Vysvetlenie je jednoduché - tento rok sa očakáva, že počet divákov prekoná hranicu 192 miliónov, ktorí uvidia jej vystúpenie. Môžeme to nazvať aj ako efekt polčasovej šou. Keď sa totiž Lady Gaga postavila v roku 2017 na pódium, predaj jej albumov narástol o 1000 %, informoval Billboard.

Jennifer Lopez zase získala 2,3 milióna nových sledovateľov na sociálnych sieťach po tom, čo sa ona a Shakira v roku 2020 stali headlinerkami. Podobne na tom boli aj Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Eminem a 50 Cent, ktorí spoločne vystúpili minulý rok.

Forbes pripomína, že pre Rihannu je táto šou šancou vrátiť sa k hudobným koreňom, keďže sa očakáva, že vydá nový album a vyrazí na svetové turné. Toto je dokonalá príležitosť, ako v priebehu 13 minút ukázať desiatkam miliónov ľudí, že je stále tu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 06:13