Justin Bieber.Instagram/justinbieber
StoryEditor

Justin Bieber opäť ruší svetové turné. Žiadna Praha ani Viedeň, na vine sú psychické problémy aj paralýza tváre

Miroslav Kamody07.09.2022., 13:00h

Kanadského speváka si jeho fanúšikovia budúci rok v Budapešti, Prahe a Viedni neužijú.

Lajkuj Brainee.sk na

Justin Bieber oznámil, že ruší svoje svetové turné kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom. O tieto smutné správy sa s fanúšikmi podelil na Instagrame, píše portál LadBible. Bieber, ktorý uverejnil príspevok vo svojom príbehu na sociálnej sieti, povedal, že po diagnostikovaní Ramsay-Huntovho syndrómu začiatkom tohto roka musí byť zdravie jeho „prioritou“.

„Takže si dám zatiaľ od koncertovania pauzu,“ povedal. „Budem v poriadku, ale potrebujem čas na odpočinok a zlepšenie.“ Bieberovo turné sa pritom malo pôvodne uskutočniť ešte v roku 2021, no potom svet ochromila pandémia koronavírusu.

image

Toto je dosť vážne, hovorí Justin Bieber. Choroba mu paralyzovala tvár, teraz ruší koncerty

Zdravotné problémy

Keď pandémia ustúpila a boli zverejnené nové termíny, prišla pre fanúšikov kanadského speváka ďalšia rana. Časť amerického turné sa musela zrušiť po diagnostikovaní zriedkavného ochorenia, Ramsayho Huntovho syndrómu. Ten môže spôsobiť paralýzu tváre a sluchu.

Ramsay-Huntov syndróm

Spôsobuje ho vírus pásového oparu, ktorý napadne lícny nerv. Zvyčajne sa prejavuje neschopnosťou pohybovať mnohými tvárovými svalmi, bolesťou ucha, ale napríklad aj stratou chuti. Vo väčšine prípadov nie sú trvalé následky a príznaky sú len dočasné, pravdaže ak sa nezanedbá liečba. (zdroj)

 

„Chcel som vás informovať o tom, čo sa deje,“ povedal Bieber vo video správe. „Samozrejme, ako pravdepodobne vidíte na mojej tvári, mám tento syndróm nazývaný Ramsay-Huntov syndróm a je to z tohto vírusu, ktorý napáda nerv v mojom uchu a lícne nervy a spôsobil mi ochrnutie tváre,“ vysvetľoval spevák.

Lekári nevedia, koľko bude trvať zotavovanie

„Takže pre tých, ktorí sú frustrovaní zrušeniami [mojich] ďalších koncertov, ja ich očividne fyzicky nie som schopný urobiť. Je to dosť vážne, ako môžeš vidieť. Prial by som si, aby to tak nebolo, ale moje telo mi očividne hovorí, že musím spomaliť.“ Podľa jeho slov lekári nevedia, ako dlho bude trvať zotavenie z ochorenia.

image

Justin Bieber.

Instagram/justinbieber

Vo svojej najnovšej aktualizácii svojho zdravotného stavu Bieber prezradil, že európska časť turné, ktorej časť sa mu podarilo obnoviť, mala na neho zásadný fyzický dopad. „Po oddychu a konzultácii s mojimi lekármi, rodinou a tímom som odišiel do Európy v snahe pokračovať v turné,“ povedal Bieber.

Mal vystúpiť aj v okolitých krajinách

Odohral šesť živých vystúpení, ktoré sa zásadne podpísali na jeho zdraví. V minulosti hovoril aj o psychických problémoch, ktoré ho premohli aj na poslednom koncerte v Brazílii. „Po odchode z pódia ma premohlo vyčerpanie a uvedomil som si, že teraz musím dať prednosť svojmu zdraviu.“

image

Ďalšia pandémia na obzore? V Číne objavili vírus, ktorý sa prenáša zo zvierat na ľudí

Poďakoval fanúšikom za podporu a dodal: „Všetkých vás vášnivo milujem!“ Na turné mu zostávalo ešte 70 vystúpení, v rámci ktorých mal v marci 2023 vystúpiť aj Prahe, Viedni a Budapešti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 16:36