Pavel Bruchala poslal odkaz Martine ŠimkovičovejTASR/Jakub Kotian, Instagram/pavel_bruchala
StoryEditor

VIDEO Na ministerku kultúry nemáš odborné ani ľudské a charakterové predpoklady, odkázal Šimkovičovej bývalý kolega Bruchala

Miroslav Kamody13.08.2024., 13:00h

Irituješ, si cynická, pomstychtivá a ničíš životy, odkázal ministerke dlhoročný kolega. Ten za tvrdé slová zbiera pochvaly od ľudí na sociálnych sieťach.

Lajkuj Brainee.sk na

Situácia v slovenskej kultúre je kritická. Zásahy ministerky Martiny Šimkovičovej zatiaľ neprinášajú nič iné, len rozpaky, hnev a nelogickosť. Po odvolaní riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku aj šéfky Slovenskej národnej galérie (SNG) Alexandry Kusej už dokonca ľudia vyšli do ulíc.

Bývalý kolega ostro reaguje

Na celú situáciu sa rozhodol na svojom Instagrame zareagovať Pavel Bruchala, bývalý dlhoročný kolega súčasnej ministerky ešte z čias Markízy. A servítku pred ústa si rozhodne nedával. Na úvod spomenul, že každý sa po konci v televízii vybral svojou vlastnou cestou - zatiaľ čo on cestuje po svete a spoznáva nové kultúry a rozmanitosť, Šimkovičová išla do politiky a stala sa ministerkou.

„Maťa, ja mám vyštudované herectvo a myslím si, že mám čo povedať do umenia a kultúry. Myslím si, že ty nemáš na to, aby si bola ministerkou kultúry. Sama si sa ňou stala z ničoho nič. To je inak úžasné na tom Slovensku, ako sa ľudia dostávajú k funkciám, o ktorých ani nesnívali,“ povedal Bruchala vo videu, ktoré nazbieralo už viac ako 70-tisíc lajkov.

Šíriš len negatívne emócie

„Maťa, ty na to nemáš odborné ani ľudské a charakterové predpoklady. Hovorím to veľmi pokojne a slušne, pretože je to môj názor. Umenie alebo kultúra je o emóciách a ty šíriš len negatívne emócie. Irituješ, si cynická, pomstychtivá, ničíš životy. Chceš určovať čo je a čo nie je kultúra. Robíš to spolu aj s pánom Machalom. Je to veľmi smutná dvojica, ktorú ste vytvorili,“ odkázal bývalý kolega kritizovanej ministerke kultúry.

„Už pred pár mesiacmi som podpísal iniciatívu na tvoje odvolanie a urobil som to aj minulý týždeň,“ povedal v závere. V súčasnosti má aktuálna petícia viac ako 177-tisíc podpisov. Okrem toho Bruchala vyzval Šimkovičovú, aby sama odstúpila z postu ministerky kultúry.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. august 2024 13:02