RTVSFacebook/Liga Vypatlaných
StoryEditor

Satirická scéna nepoľavuje. Šimkovičej snaha o ovládnutie RTVS je zdrojom vtipov, hviezda STaR mlčí

nik13.03.2024., 15:00h

Ministerka kultúry chce ovládnuť verejnoprávne médiá. Satirické stránky si zgustli a vytvorili zábavné memečká.

Lajkuj Brainee.sk na

Martina Šimkovičová svojimi návrhmi neprestáva prekvapovať. Najnovšie si vzala do hlavy, že zmení verejnoprávnu inštitúciu RTVS. Ministerstvo kultúry tak poslalo do medzirezortného pripomienkového konania návrh, ktorý by predstavoval koniec RTVS ako ju poznáme. Nahradila by ju nová inštitúcia a dostala by názov „Slovenská televízia a rozhlas“. Okrem toho, novela by ukončila aj pôsobenie terajšieho riaditeľa Ľuboša Macha a funkčné obdobie by mu malo trvať ešte do roku 2027, uvádza Denník N.

Jej plány na ovládnutie

Už minulý týždeň vyhlásila, že vedenie RTVS plánuje vymeniť. „Mala by to byť inštitúcia, ktorá by mala dávať priestor každému, vidíte, ako vyzerajú politické relácie. Pokiaľ nie ste identickí s ich názormi, tak automaticky dostávate nejaký blok,“ vyhlásila.

Šimkovičová síce plánuje vytvoriť novú inštitúciu, ktorá bude podľa nej „verejnoprávna, národná, nezávislá, informačná, kultúrna a vzdelávacia“. Problém však je, aká nezávislá bude, keďže by do jej fungovania výrazne zasahovala aj moc vlády.

Jej plány s RTVS nezostali bez povšimnutia ani u satirických stránok. Nie je ich ešte síce veľa, ale pri ministerke kultúry sme si istí, že budú len a len pribúdať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 23:45