Zomrela hviezda Teórie veľkého tresku.X/Variety/
StoryEditor

Zomrela hviezda Teórie veľkého tresku a Malého Sheldona. Komik sa dožil 94 rokov

iDnes.cz19.07.2024., 11:00h

V 94 rokoch zomrel americký komediálny herec Bob Newhart. Preslávil sa predovšetkým ako profesor Proton, hrdina Sheldona Coopera zo seriálov Teórie veľkého tresku a Malý Sheldon.

Lajkuj Brainee.sk na

George Robert Newhart sa narodil 5. septembra 1929 v Oak Parku v štáte Illionois. Pôvodným povolaním bol účtovník a tiež reklamný textár. V 60. rokoch na seba prvýkrát upozornil vďaka komediálnemu albumu The Button-Down Mind Of Bob Newhart, ktorý vo svojej dobe patril k najpredávanejším nahrávkam a získal niekoľko cien Grammy.

image

BAZINGA! Skvelá správa pre fanúšikov Teórie veľkého tresku. Sheldon a Amy sa oficiálne vracajú, uvidíš ich už čoskoro

V roku 1962 debutoval na filmovom plátne vo vojnovej dráme režiséra Dona Siegela Peklo je pre hrdinov. Nasledovali skôr komediálne role – snímky Hot Millions a Za jasného dňa uvidíš navždy. Hral aj vo filmovom prepise slávneho protivojnového románu Josepha Hellera Hlava-22.

Najväčšiu slávu mu ale priniesla televízna obrazovka. Diváci si ho obľúbili predovšetkým ako zmäteného psychológa v seriáli The Bob Newhart Show a ako popleteného prevádzkára reštaurácie z Nového Anglicka v sérii Newhart.

Profesor Proton

V našich končinách je Bob Newhart známy predovšetkým ako profesor Proton, ktorého detský televízny program o vede nadšene hltal chlapec menom Sheldon Cooper. Newhart sa objavil v niekoľkých dieloch sitcomu Teórie veľkého tresku a neskôr aj v prequeli Malý Sheldon.

Okrem toho hral v seriáloch Zúfalé manželky, Pohotovosť, Námorná vyšetrovacia služba a jeho hlas znie aj v Simpsonovcoch, konkrétne v epizóde Udavač Bart.

Portál Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 12:36