Bezplatný koncert Madonny pritiahol viac ako 1,5 milióna ľudí.X/Popbase, Ins1der_news/
StoryEditor

Bezplatný koncert Madonny pritiahol viac ako 1,5 milióna ľudí. Známa brazílska pláž však zažila už väčšie predstavenia

Michal Čiernik06.05.2024., 14:00h

Madonna sa svojím posledným koncertom na brazílskej pláži Copacabana zapísala do histórie. Nie je však jediná, kto na svoje vystúpenia prilákala miliónový dav.

Lajkuj Brainee.sk na

Na pláži Copacabana v Riu de Janeiro sa v sobotu večer tlačilo viac ako milión ľudí, ktorí ju premenili na masívny tanečný parket. Môže za to 65-ročná spevácka ikona Madonna, ktorá dokončila svoje svetové turné.

image

Kto je Sabrina Carpenter? Dobyla sociálne siete, koncertovala s Taylor Swift a šokovala cirkev

„Sme na najkrajšom mieste na svete,“ povedala popová hviezda. Poukázala na výhľad na oceán a hory a dodala: „Toto miesto je magické,“ dodala a ukázala na výhľad nad oceánom a hory Corcovado nad mestom.

1,6 milióna fanúšikov

V čase pred koncertom bolo mesto rušné a fanúšikovia stáli pred majestátnym hotelom Copacabana Palace v nádeji, že speváčku zahliadnu. Mestské letisko vybavilo odhadom 170 pridaných letov kvôli fanúšikom z celého sveta.

Predstavitelia mesta odhadli, že na koncert prišlo 1,6 milióna ľudí, pričom niektorí ho sledovali z apartmánov alebo hotelov s výhľadom na pláž, zatiaľ čo iní sa naň pozerali z motorových člnov a plachetníc.

Šou, ktorú Madonnina oficiálna stránka označila za najväčšiu v jej 40-ročnej kariére, znamenala poslednú zastávku na jej turné Celebration. Obrovské obrazovky a 18 zvukových veží boli rozmiestnené pozdĺž pláže, aby sa zabezpečilo, že davy si podujatie užijú.

Fanúšikovia, z ktorých mnohí stáli pred koncertom hodiny či dokonca dni, aby mali dobrý výhľad, ocenili Madonnin výkon. „Nikdy som nevidel takú silnú show,“ povedal jeden pre BBC . „Je to nepredstaviteľné, veľmi nezvyčajné,“ dodal.

Miliónové koncerty

Hoci sa Madonna týmto vystúpením zapísala do histórie, populárnu brazílsku pláž ani z ďaleka nezaplnila. To sa podarilo britskému rockerovi Rodovi Stewartovi, ktorý na Copacabanu prilákal 31. decembra 1994 viac ako 3,5 miliónov ľudí.

@noqxmusic The biggest concert ever - Rod Stewart at the Copacabana New Year‘s eve concert 1994/1995. #live  #rock  #rodstewart #music  #concert ♬ son original - Noqx Music

Hoci sa týmto koncertom zapísal aj do Guinnessovej knihy rekordov, predpokladá sa, že niektorí z celkového počtu 4,2 milióna ľudí si prišlo na pláž pozrieť len novoročný ohňostroj. Silu brazílskeho silvestra využil aj rok pred tým populárny miestny hudobník Jorge Duílio Lima Menezes známy ako Jorge Ben. Jeho si však na najznámejšej pláži vypočulo „len“ tri milióny divákov.

Medzi nich sa však vtesnal legendárny francúzsky priekopník v elektronickej hudbe Jean-Michel Jarre. Jeho v roku 1997, hneď po turné Oxygene Tour, poveril starosta Moskvy, aby usporiadal veľkolepý koncert pri príležitosti 850. výročia založenia mesta. Koncert, ktorý sa konal pred Štátnou univerzitou v Moskve sledovalo viac ako 3,5 milióna ľudí.

To, že tento francúzsky umelec miluje pompéznosť svedčí aj fakt, že počas svojej kariéry zorganizoval hneď niekoľko miliónových koncertov. V parížskej obchodnej štvrti La Défense v roku 1990 prilákal 2,5 milióna divákov. V Hustone 1986 1,3 milióna a v 1979 si ho vypočulo na námestí Place de la Concorde v Paríži ďalší milión.

Madonnu však porazili v počte návštevníkov ešte aj Antonnello Venditti, ktorý v roku 2001 pri príležitosti tretieho triumfu AS Rím v talianskej Serie A, zaplnil staroveký rímsky štadión Circus Maximus s 1,8 miliónmi ľudí.

Ikonická americká speváčka sa však návštevnosťou vyrovnala legendárnemu koncertu AC/DC a Metallicy na moskovskom letisku Tushino v roku 1991.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 13:11