Jared Leto však nemal taký dokonalý život, ako by sa mohlo zdať.Mike Blake/Reuters
StoryEditor

Kvôli filmom žil na ulici s bezdomovcami, extrémne chudol, skákal zo vzťahu do vzťahu. Život Jareda Leta ťa skutočne prekvapí

Michal Čiernik13.02.2024., 15:30h

Rocková hviezda a populárny herec, ktorý sa do svojej úlohy dokáže vžiť ako nikto iný. Jared Leto sa však na vrchol dostal zložitým detstvom, ktoré v ňom zanechalo jedinečnú osobnosť. Už v máji ho budeš môcť naživo vidieť v Bratislave.

Lajkuj Brainee.sk na

Navonok sa zdá, že Jared Leto má všetko. Vzhľad, ohromujúci hudobný talent a na konte pôsobivú filmografiu. Za týmito úspechmi sa však skrýva šialené zákulisie. Zložité detstvo, ktoré prežil na cestách a v chudobe, divoký milostný život a jeho ešte divokejšie správanie na filmovej scéne aj mimo nej.

Jared Joseph Leto prišiel na svet 26. decembra 1971, osemnásť mesiacov po svojom bratovi Shannonovi. Ich mama Constance otehotnela ako tínedžerka a po rozchode s ich otcom Anthonym Bryantom bola na výchovu dvoch chlapcov sama. Boli chudobní, no napriek tomu sa Constance snažila poskytnúť Letovi a jeho staršiemu bratovi lepší život. „Táto mladá mama chytila ​​mňa a Shannona do jednej ruky a hrsť potravinových lístkov do druhej a zamierila na sever do Massachusetts,“ prezradil Leto v staršom rozhovore.

image

Thirty Seconds to Mars sa vracajú na Slovensko! Jared Leto so svojou kapelou odpáli veľkolepú šou už v máji

Rozhodla sa žiť hipisáckym, nomádskym životom plným umelcov hudobník, ale aj drog či nestáleho a šialeného života v rôznych komunitách, čo sa do Letovho charakteru navždy podpísalo. „Ako veľmi, veľmi mladé dieťa som vedel, ako vonia marihuana,“ priznal sa Letov rozhovore so Zaneom Loweom. Jeho ťažkému detstvu nepomohol ani otec, ktorý ich opustil a keď mal Jared osem rokov, spáchal samovraždu. Bratov si neskôr adoptoval aj ich nevlastný otec Carl Leto.

V koži filmovej postavy

Po odchode zo strednej školy sa ako 20 ročný odsťahoval do Los Angeles len s pár stovkami dolárov a snom stať sa režisérom a hercom. Po pár vyčerpávajúcich rokoch dostal Leto svoju prvú väčšiu hereckú úlohu v televíznom seriáli My So-Called Life. Síce nejako veľmi nezahviezdil, neskôr sa dostal do hlavnej úlohy v životopisnom filme Prefontaine o americkom atlétovi. Kvôli tejto postave trénoval celé týždne a dokonca sa stretol s priateľmi a rodinou svojej postavy, aby sa dokonale pripravil. Takto vznikol Letov šialený zvyk doslova prežívať životy svojich postáv.

image

 Aby sa čo najlepšie priblížil svojej postave, Leto skutočne žil v uliciach New Yorku so skutočnými závislými bezdomovcami celé týždne.

X/Jediyuth/

Keď získal hlavnú úlohu v Requiem for a Dream, posunul to na skutočne znepokojivú úroveň. Aby sa čo najlepšie priblížil svojej postave, Leto skutočne žil v uliciach New Yorku so skutočnými závislými bezdomovcami celé týždne. Dokonca schudol 28 kíl vďaka nebezpečnej a extrémnej diéte, aby skutočne vyzeral ako narkoman.

V roku 2007 dostal Leto rolu v Chapter 27, filme o šialenom fanúšikovi, ktorý zavraždil Johna Lennona. V tomto prípade Leto pre zmenu pribral 67 kíl, aby vyzeral ako jeho postava. Ale nabral tak rýchlo, že sám skončil na invalidnom vozíku a so zdravotnými problémami.

Oscarový výkon

Jeden z jeho najväčších filmových úspechov však prišiel v roku 2017, keď vo filme Dallas Buyers Club po boku Matthewa McConaugheyho stvárnil úlohu transgender ženy, ktorá zápasí s drogovým problémom a diagnózou AIDS.

Schudol 30 kíl, aby vyzeral ako jeho postava. Dokonca si oholil obočie a navoskoval celé telo. Aby sa Leto ponoril do charakteru ešte viac, údajne hral aj mimo scén a v zákulisí. Za tento neuveriteľný výkon získal Oscara za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

image

Jeho najikonickejšia postava však prišla v roku 2016, keď si zahral šialeného zloducha Jokera.

X/Snydercastle/

Jeho najikonickejšia postava však prišla v roku 2016, keď si zahral šialeného zloducha Jokera. Aj v tomto prípade však ostal verný svojej povesti. Pri tvorbe Suicide Squad Leto nereagoval na svoje meno a dokonca vydesil hercov „darčekmi“, ako sú náboje či živý potkan, ktorého poslal Margot Robbie v krabici.

Thirty Seconds to Mars

Paralelne s filmovou kariérou však spolu so svojim bratom založili v roku 1998 populárnu kapelu Thirty Seconds to Mars. Do dnes vydali šesť albumov a stali sa jednou z najpopulárnejších rokových kapiel v novom tisícročí.

Svoj netradičný a jedinečný charakter však Jared prenáša aj do hudby. Ako frontman kapely ovláda niekoľko nástrojov vrátane gitary, bicích, klavíra a basgitary. V decembri 2011 sa však Thirty Seconds to Mars zapísalo do hudobného sveta aj ináč ako len dobrou muzikou. Vstúpili do Guinnessovej knihy rekordov za najviac živých vystúpení počas jedného albumového cyklu s 300 vystúpeniami.

image

Paralelne s filmovou kariérou však spolu so svojim bratom založili v roku 1998 populárnu kapelu Thirty Seconds to Mars.

X/Etnow/

Najväčšie hity z ich najnovšieho albumu It‘s the End of the World but It‘s a Beautiful Day si budeš môcť vypočuť aj na živo. Jared Leto so svojou kapelou totiž počas svetového turné Seasons 2024 zamieria aj na Slovensko. Svoju atmosferickú show odpália 10.5.2024 v bratislavskej TIPOS Aréne. Ich turné začne v Južnej Amerike a v Európe sa predstavia na 28 koncertoch.

Divoký partnerský život

Podobne ako herecký, tak aj jeho partnerský život nie je úplne obyčajný. V roku 2003 sa s Cameron Diaz rozhodli potichu ukončiť svoj štvorročný vzťah. V roku 2004 sa zaľúbil do krásnej Scarlett Johansson. Napriek tomu, že ich vzťah vydržal len rok, Leto sa z neho údajne nevedel spamätať ďalších desať.

image

Jared Leto a Valery Kaufman.

X/Albytafrommars/

V trende sexi herečiek však pokračoval aj ďalej. Po natáčaní filmu Chapter 27 sa údajne dal dohromady s Lindsay Lohan. S americkou podnikateľkou a bývalou herečkou Ashley Olsen sa dali dokopy a rozišli až trikrát. A do jeho posledného vzťahu s ruskou modelkou Valery Kaufman, s ktorou chodil od roku 2015 do 2022 mal koketný herec údajne romániky aj s Paris Hilton či Chloe Bartoli.

Extravagantný Leto

Svoju jedinečnosť a extravagantný divoký charakter však okrem filmov a partnerských vzťahoch ukazoval aj v osobnom živote. Oscara, ktorého vyhral za film Dallas Buyers Club, pri sťahovaní niekde stratil a už ho nikdy nenašiel.

Možno bude len zapatrošený niekde v jeho obrovskej bývalej tajnej základni vzdušných síl v Los Angeles, ktorú kúpil v roku 2015 aj s monumentálnou riadiacou vežou, ktorú si prerobil na svoj domov.

Leto svoju mnohokrát kontroverznú originalitu neskrýval rád ukazoval aj na spoločenských akciách. Skvelým príkladom bol Met Gala v roku 2019, keď mal na sebe nadupaný, jasne červený outfit Gucci a ako doplnok repliku svojej vlastnej odrezanej hlavy. Alebo keď v roku 2023 na Met Gala prišiel v kostýme Lagerfledovej mačky Choupette.

A keď nezaberajú uletené kostýmy ani nové sexi frajerky, v 51 rokoch je schopný vyliezť na na 102-poschodovú Empire State Building, len aby propagoval najnovšie turné svojej kapely Thirty Seconds to Mars.

Práve ich vystúpenie môžeš už v máji zažiť v Bratislave. Lístky nájdeš v predaji na stránke Ticketportalu a Vivien.sk

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 12:32