Oscars 2024Tasr/ap Photo/chris Pizzello/
StoryEditor

Top momenty z Oscarov: Pád na červenom koberci aj potupa Donalda Trumpa

Viktória Revajová11.03.2024., 11:00h

Udalosť roka je za nami a prestížne sošky oscarov sú rozdané. Čo ale ostáva sú trápne situácie a momenty, na ktoré len tak ľahko nezabudneme.

Lajkuj Brainee.sk na

Facka Chrisovi Rockovi, pád Jennifer Lawrence, či srdcervúca ďakovacia reč Halle Berry. Každoročné udeľovanie najprestížnejšej ceny v oblasti kinematografie sprevádzajú výnimočné momenty, ktoré sa navždy zapísali do histórie. Výnimkou nebola ani včerajšia noc.

Emily Blunt, Ryan Gossling a Barbenheimer

Hviezdy konkurenčných trhákov, ktoré minulý rok v lete odštartovali svoje premiéry v kinách v ten istý čas si neváhali zavtipkovať na vlastný účet. Popri uvádzaní cien za najlepší kaskadérsky počin opäť vytiahli fenomén “Barbenheimer”.

Svoju reč herecká dvojica otvorila chladným pozdravom. „Som rád, že konečne môžeme hodiť Barbenheimer rivalitu za plecia,” začal Gosling. „Podľa toho, ako dopadla tohtoročná sezóna udeľovania ocenení to nebola až taká rivalita,” odpovedala Emily Blunt pričom narážala na to, že Oppenheimer zožal od Zlatých glóbusov po BAFTU mimoriadny úspech.

image

Oscary 2024: Najlepším filmom je Oppenheimer, Barbie získala len jednu sošku a nahý John Cena ovládol celý galavečer

Gossling s ňou súhlasil no uštipačnú poznámku si nestrčil za klobúk. „Ale myslím, že som tak trochu prišiel na to, prečo sa to volá ‚Barbenheimer‘ a nie ‚Oppenarbie‘. Ste na chvoste, pretože ste nám celé leto dýchali na chrbát,” doplnil Ryan s odkazom na komerčný úspech filmu režisérky Grety Gerwig, v ktorom Oppenheimera jednoznačne prekonala.

Pád na červenom koberci

Čo by to boli za Oscari bez pádu na červenom koberci? O vtipný moment sa tento rok postarala youtuberka a komička Liza Koshy, keď pred objektívmi fotografov spadla z ultra vysokých podpätkov. Liza však nezaprela svoj humor ani v tejto chvíli. „Som v poriadku, mám poistené členky, takže nič sa nedeje,” zavtipkovala na vlastný účet.

Jimmy Kimmel vracia úder Trumpovi

Aj tento ročník Oscarov sprevádzala dráma, aj keď nie tak obrovská ako v roku 2022, keď moderátor a komik Chris Rock schytal facku od Willa Smitha. Opäť sa však týkala moderátora večera, tentoraz Jimmyho Kimmela. Ten si počas večera všimol kritický status exprezidenta Donalda Trumpa, v ktorom si najviac podal samotného moderátora. „Bol niekedy na Oscaroch horší moderátor ako Jimmy Kimmel? Svojou úvodnou rečou dokázal, že je menej než priemerný človek, ktorý sa snaží byť niečím, čím nie je a nikdy nemôže byť,” napísal na sociálnej sieti s výzvou, aby ho vymenili.

image

DOnald Trump sa obul do Jimmyho Kimmela.

Truth/donald Trump/

Kimmel však neváhal na bývalého prezidenta, ktorý je podozrivý z viacerých trestných činov reagovať. „Nuž, ďakujem, prezident Trump. Ďakujem, že nás sledujete. Som prekvapený, že ešte stále - nie je už náhodou vo väzení po večierke?”, vrátil úder Kimmel.

Nahý John Cena

O najväčší rozruch večera sa postaral hádam wrestler John Cena. Ten pri udeľovaní ceny za kostýmy vybehol na pódium celkom nahý a jeho intímne partie zakrývala len obálka.

Dojímavý moment večera

Nie sú to len trapasy a humorné momenty, čo robí z Oscarov výnimočný večer. Udeľovanie prestížnych sošiek je plné dojímavých momentov. Jedným z najvýraznejších bolo odovzdávanie ceny za dokumentárny film, ktorú získala snímka 20 dní v Mariupole od ukrajinského režiséra Mstyslava Černova. Ten vo svojej ďakovnej reči vzdal hold svojej krajine, ktorá už dva roky čelí totálnej vojne zo strany Ruska. Svojím srdcervúcim prejavom dojal celú sálu.

„Toto je prvý Oscar v histórii Ukrajiny. A som poctený. Ale pravdepodobne budem prvým režisérom na tomto pódiu, ktorý povie, že by som si prial, aby som tento film nikdy nenatočil,” povedal so slzami v očiach. „Želám si, aby som to mohol vymeniť za to, že by Rusko nikdy nezaútočilo na Ukrajinu, nikdy neokupovalo naše mestá,” dodal.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 03:59