Lizzo je obvinená zo sexuálneho obťažovania.Ritzau Scanpix/Via Reuters
StoryEditor

Speváčku Lizzo obvinili zo sexuálneho obťažovania. Tanečnice mali byť obeťami rasovej a náboženskej diskriminácie

Michal Čiernik02.08.2023., 10:30h

Popovú hviezdu Lizzo žalujú tri jej bývalé tanečníčky zo sexuálneho obťažovania a diskriminácie. Obvinená je aj vedúca tanečnej skupiny a manažérsky tím produkčnej spoločnosti Big Grrrl Big Touring, Inc.

Lajkuj Brainee.sk na

Žalobu podali bývalé členky tanečnej skupiny, ktoré s hviezdou vystupovali - Arianna Davis, Crystal Williams a Noelle Rodriguez. Podľa dokumentu boli tanečnice nútené znášať sexuálne znevažujúce správanie a boli údajne donútené zúčastniť sa na znepokojivých sexuálnych show v rokoch 2021 až 2023.

Medzi tvrdeniami proti Lizzo, ktorej skutočné meno je Melissa Viviane Jefferson je, že „nútila Davisovú, aby sa dotkla pŕs“ účinkujúcej v nočnom klube v Amsterdame. Davisová nakoniec súhlasila „zo strachu, že by jej to mohlo ovplyvniť budúcnosť v tíme“, ak tak neurobí.

Lizzo, ktorá je známa tým, že oslavuje svoje telo a sebalásku, je spolu s tanečnou choreografkou Tanishou Scottovou obvinená aj z toho, že na turné zahanbili tanečníčku Davisovú. Aj keď to nebolo nikdy výslovne uvedené, otázky na jej osobu „vyvolali u Davisovej dojem, že potrebuje vysvetliť svoj prírastok na váhe a zverejniť intímne osobné údaje o svojom živote, aby si udržala prácu“, píše sa v žalobe.

Obvinená je aj kapitánka tanečného tímu Shirlene Quigley

Podľa žaloby mala členom tímu nútiť svoje kresťanské presvedčenie a zosmiešňovala tých, ktorí mali predmanželský sex. Je tiež obvinená z toho, že otvorene diskutovala o panenstve jednej z bývalých tanečníc a informácie zverejnila na sociálnych sieťach.

Obvinenia z rasovej diskriminácie sú vznesené aj voči manažérskemu tímu produkčnej spoločnosti Big Grrrl Big Touring, Inc. Obžaloba tvrdí, že s afroamerickými členmi tanečného súboru sa „zaobchádzalo inak“ ako s ostatnými členmi tímu. Boli obvinení z toho, že sú „leniví, neprofesionálni a majú zlé postoje“.

Na kauzu reagovala aj Beyoncé, ktorá vynechala meno Lizzo z textu jej remixovanej verzie Break My Soul. 41-ročná speváčka vystupuje na svojom turné Break My Soul, na ktorom vzdáva hold viacerým afroamerickým umelkyniam. 

Rasistické prostredie

Žalobcovia tiež tvrdia, že Lizzo a tím produkčnej spoločnosti im neplatili spravodlivo počas časti európskeho turné. Údajne im bolo ponúknutých iba 25 percent ich týždenného kompenzačného platu počas toho, keď nevystupovali na turné, zatiaľ čo iní účinkujúci dostali 50 percent. Tiež im bolo nariadené, aby počas turné nepracovali na iných projektoch.

image

Za jeho výroky mu hrozí súd. Kanye si kupuje sociálnu sieť pre konšpirátorov, aby v nich mohol pokračovať

Dvaja z troch tanečníčok zapojených do súdneho sporu, pani Davisová a pani Williamsová, sa stretli s Lizzo v marci 2021, keď sa pripravovali na súťaž v televíznej reality show Lizzo‘s Watch Out for the Big Grrrls, uvádza sa v žalobe. Tretia, pani Rodriguez, bola najatá neskôr v máji 2021, aby účinkovala v hudobnom videu Lizzo‘s Rumors. Potom zostala súčasťou tanečnej skupiny, dodáva.

Davisovú a Williamsovú vyhodili z tanečného tímu, zatiaľ čo pani Rodriguezová neskôr rezignovala kvôli údajnému zaobchádzaniu so svojimi kolegami.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 14:11