Koloseum v Ríme.Instagram/studio.drift/
StoryEditor

GALÉRIA „Dostavali“ zvyšné časti Kolosea aj chrámu Sagrada Família. Umelci dronmi dorábajú známe stavby

jol09.04.2023., 11:17h

Ako by vyzerala katedrála Sagrada Família po dostavbe? A aké veľké bolo celé Koloseum? Tieto otázky si kládli výtvarníci z holandského štúdia DRIFT, ktorí zdokonaľujú softvér pre svoje drony.

Lajkuj Brainee.sk na

Drony plánujú využiť na vizualizáciu 3D modelov stavieb a objektov v životnej veľkosti, informuje denník iDnes.cz.

image

Mrakodrap s výškou jedného kilometra? Pozri si tri projekty, ktoré navždy zmenia tvár moderného sveta

Ateliér drony využíva na vytváranie 3D svetelných diel a vzdušných sôch. Podľa umelcov práve trojrozmernosť umožňuje umeleckému dielu, aby mohlo naplno využiť svoj potenciál. Galéria a múzeá majú podľa nich značne limitujúce parametre, teda k naplneniu potenciálu dochádza až vo verejnom priestore či pomocou architektúry.

Holandské štúdio DRIFT pracuje na vylepšovaní softvéru svojich dronov od roku 2020. S ateliérom sa spojili spoločnosti Drone Stories a Nova Skystories, aby na vývoji inovatívneho softvéru spoločne zapracovali.

Svoje snahy predstavili, keď štúdio publikovalo obrázky úplných slávnych stavieb a rekonštrukcií architektonických pamiatok v skutočnej veľkosti. Štúdio DRIFT založili v roku 2007 dvaja holandskí umelci, Lonneke Gordijnová a Ralph Nauta. V súčasnosti ich tím tvorí 64 pracovníkov a sídli v Amsterdame a New Yorku.

image

My sme naňho zabudli, v Šanghaji ho mali za boha. Ladislav Hudec je autorom ikonických budov a prvého mrakodrapu Ázie

Pomocou technológií tvoria udržateľné vzdušné a svetelné inštalácie, ktoré vychádzajú zo základných princípov planéty Zeme a snažia sa nadviazať opätovné spojenie s prírodou. Zdôrazňujú rozdiely medzi prírodnými a človekom vytvorenými štruktúrami a objektmi. Umelci si kladú otázku, čo je život, a usilujú sa o nájdenie pozitívneho scenára pre budúcnosť.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:37