Rozdali ocenenia Rádio hláv.Instagram/radiohlavy/brainee X Canva/
StoryEditor

Rozdali Radio Head Awards 2022. Cenu získali kapela Para, posledný album Mekyho Žbirku, ale aj projekt Slovenská Tepláreň

TASR18.03.2023., 13:03h

Radio Head Awards sú hudobné ocenenia, ktoré vznikli ako protiváha k súťažiam ako Slávik či Aurel. „Rádio hlavy" sú výzvou pre hudobníkov, kapely, kritikov a v neposlednom rade aj fanúšikov a ich vkus.

Lajkuj Brainee.sk na

O rozdávaní cien rozhodovali poslucháči ale aj hudobní experti. Ocenenie Rádia_FM pre slovenskú hudbu udelili napríklad poslednému albumu Mira Žbirku, ale aj skupine Para za singel To okolo nás. Informovalo o tom RTVS.

image

Už v máji odpáli v Bratislave svoj koncert FIVE FINGER DEATH PUNCH

Ocenenie si odniesli aj Modré hory za nahrávku Čudne slávni, objavom roka sú Berlin Manson a Debut roka nahrala mladá producentka IAmNt. Ďalší z mladých talentov, projekt Dis Is Markéta, si odniesol aj Ocenenie Nadácie Advance Investments, ktorá svoju cenu udeľovala už po desiatykrát," uviedla intendantka (vrchná správa, napr. divadla, pozn. red.) Rádia_FM Janka Imrichová.

V rámci žánrových kategórií bodovali producent Blame Your Genes, Besna, Hmlisto & Peter Linhart, Júlia Kozáková či experimentátor Daniel Kordík. „Prekvapením bola kategória Jazzová hudba, kde zvíťazila nie jedna, ale hneď dve nahrávky, od projektu Nikitin, Šrámek, Altar Ensemble a Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band," dodala Jamrichová.

image

Člen kapely, ktorú napadli v Skalici extrémisti: Diskutovali sme, či vlajku nalepiť. Také niečo ale nemá znamenať rozbitú sánku

Počas vystúpení v piatkový galavečer si Nvmeri a Pino z Pudingu pani Elvisovej uctili cover verziou nového držiteľa Ocenenia za prínos do hudby Laca Lučeniča. Prvýkrát v 15 ročnej histórii Radio_Head Awards udelili aj Mimoriadne ocenenie, píše TASR.

„Rádio_FM sa rozhodlo oceniť projekt Slovenská tepláreň. Silný moment vyvrcholil vystúpením Purist a ich hostí, ktorí naživo zahrali skladbu, ktorú vydali ako reakciu po vražde na Zámockej ulici v Bratislave," priblížila intendantka Rádia_FM.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 23:45