laskaUnsplash/NeONBRAND
StoryEditor

Trápi ťa tvoj sexuálny život? 5 osvedčených afrodiziák, ktoré nájdeš v bežnom jedle

kov02.10.2021., 09:00h
Afrodiziaká ľuďom od nepamäti pomáhajú udržiavať zdravý milostný život.
Lajkuj Brainee.sk na

Či už ste čerstvo zamilovaný pár, alebo to spolu ťaháte nejaký ten rôčik, určite sa zhodneme, že na sexuálnom živote záleží. Niekedy však prídu stresujúce obdobia, príliš veľa práce či školy a zrazu si uvedomíš, že v posteli to už nie je to, čo bývalo. Niekedy však stačí málo a situácia sa môže vyvinúť tým správnym smerom. Skús napríklad afrodiziaká.

Afrodiziaká sú prostriedky, ktoré povzbudzujú naše sexuálne vzrušenie a libido. Ich názov vznikol z gréčtiny od mena bohyne lásky Afrodity. Viacero afrodiziák sa nachádza v jedle. Prinášame ti výber 5 najosvedčenejších.

Ustrice

Ich afrodiziakálne účinky sú všeobecne známe. Plody mora ľuďom pomáhali v otázkach lásky už od čias Rímskej ríše. Ustrice obsahujú veľa vitamínov a špeciálne aminokyseliny, ktoré zvyšujú produkciu pohlavných hormónov. Pre najlepší účinok by sa mali jesť surové a pokvapkať trochou citrónovej šťavy. Traduje sa, že ich vo veľkom jedával aj legendárny spisovateľ a milovník Giacomo Casanova.

tommaso-cantelli-oWyg8EVd0Nc-unsplash ustrice Unsplash/Tommaso Cantelli

Habanero

Jedna z najštipľavejších papričiek na svete nespôsobuje len pálenie na jazyku, ale rozhorí ťa aj v iných partiách. Môže za to kapsaicín, rastlinný alkaloid, ktorý po konzumácii zvýši tvoju telesnú teplotu a metabolizmus, čím ti podporí chuť na sex. Habanero má výraznú chuť po citrusoch, čím si získalo veľa fanúšikov a stalo sa aj obľúbenou súčasťou pálivých omáčiek. Pre optimálny efekt by sa však malo konzumovať čerstvé.

jairaj-swann-LoPJRTXmzP0-unsplash habanero Unsplash/Jairaj Swann

Čokoláda

Kto by ju nemiloval? Sladkosti všeobecne povzbudzujú zmysly a zvyšujú sexuálny apetít. Najlepším afrodiziakom tohto druhu je určite čokoláda. Samozrejme mala by mať čo najvyšší obsah kakaa, takže bude dobré, ak si potrpíš na kvalitu. Potravina, ktorá sa vyrába z plodov kakaovníka obsahuje významné antioxidanty a tiež minerály horčík, železo či draslík. Zlepší tvoju náladu a rozprúdi ti v žilách krv, čím pomôže aj erekcii.

tamas-pap-6IDGTjq_Pic-unsplash čokoláda Unsplash/Tamas Pap

Zeler

Trochu prekvapujúco je zeler zeleninou lásky. Možno na prvý pohľad nevyzerá úplne vábne, ale v jeho stonkách sa nachádzajú látky adrenostenón a adrostenol, ktoré výrazne pôsobia na ženskú sexualitu. Okrem toho má zeler pozitívne účinky na tvoj organizmus, pretože znižuje hladinu cukru a krvný tlak. Táto rastlina nemá len afrodiziakálne účinky, ale priaznivo pôsobí aj na chudnutie a to tým, že znižuje chuť do jedla.

51003054707_78a6f014d0_k zeler Flickr/Gillian Floyd

Melón

Obľúbenú letnú zeleninu by si si mal dopriať nielen v lete. Áno melón je zelenina, nie ovocie a okrem toho, že vie osviežiť, vie aj poriadne zahriať. Obsahuje totiž aminokyselinu L-Citrulín, ktorá pomáha zlepšiť krvný obeh a prekrvenie pohlavných orgánov. Okrem toho sú melóny plné antioxidantov a vitamínov s priaznivým účinkom na tvoje sexuálne zdravie.

sahand-babali-eiNdbqWZww4-unsplash melon Unsplash/Sahand Babali

​Vyskúšaš niektorý z našich tipov?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 01:30