Pexels.com/ João Jesus, Foto: Ilustračné
StoryEditor

Využíva sa pri tráviacich ťažkostiach či plynatosti. Doma ju máš pravdepodobne aj ty

TASR22.01.2022., 09:55h
Nemala by sa však používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných či črevných vredoch.
Lajkuj Brainee.sk na

Priaznivé účinky na zdravie má škorica vďaka množstvu antioxidantov, a to flavonoidov, vitamínov A, B, C, E a K. Z minerálnych látok obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, sodík a zinok. Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu. Na sociálnej sieti to uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto.

Výborná je aj pri prechladnutí a bolesti hrdla 

Škorica má podľa RÚVZ aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. „Výborná je vďaka svojim protizápalovým účinkom pri prechladnutí a bolesti hrdla,“ spresnil RÚVZ.

Je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi. Škorica sa v súčasnosti využíva pri nechutenstve, tráviacich ťažkostiach, plynatosti a ľahkých kŕčoch. Svoj význam má aj pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu v krvi, ale tiež pri stavoch vyčerpanosti, dodal RÚVZ.

​Škorica by sa však nemala používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných a črevných vredoch.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/nove-trendy, menuAlias = nove-trendy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 07:59