archív Petra Popoviča
StoryEditor

Peter musel pre epileptické záchvaty obmedziť pitie kávy. Vymyslel vlastné cool nápoje

Dominika Pacigová23.08.2021., 18:00h
Kedysi nemal problém vypiť štyri espressa denne. Dnes uprednostňuje nápoje bez kofeínu, lepku a laktózy.
Lajkuj Brainee.sk na

Od detstva športoval a cítil sa skvelo. V pätnástich rokoch však zo dňa na deň dostal epileptický záchvat. Najprv tomu neprikladal dôležitosť, no po čase si uvedomil, že potrebuje zmeniť životný štýl

Sám však spomína na to, že neraz urobil krok vpred, a zároveň dva kroky vzad. V čase, keď Peter Popovič odišiel študovať do Dánska, sa začal viac zaujímať o životosprávu a cvičenie. Keďže popri vysokej škole pracoval ako barman a barista, a zároveň v dôsledku epileptických záchvatov nechcel piť veľa kávy, zamýšľal sa nad alternatívami. K miešaniu drinkov mal vždy blízko, a tak vznikla myšlienka konceptu prírodných elixírov nu3o. Úplne prvým produktom bolo kurkuma latte.

Inšpiroval sa Indiou 

Peter je presvedčený o tom, že bez marketingových zručností, ktoré získal v Dánsku, by sa zaobišiel len veľmi ťažko. Spomína na to, že spočiatku mal nápady, ktoré boli akoby vytrhnuté z reality. Potom si však urobil prieskum a zistil, ktorým smerom by sa mal uberať.

​Kedysi bol veľkým milovníkom kávy, nemal problém vypiť štyri espressa denne, no keď sa jeho zdravotný stav zhoršoval, začal rozmýšľať o alternatívach. „Do 23 rokov som mal pravidelné epileptické záchvaty. Bol som si vedomý toho, že musím zmeniť životosprávu. Pri tvorbe konceptu nu3o som sa inšpiroval Indiou, kde je populárne zlaté mlieko,“ uviedol Peter Popovič pre portál Brainee.   

V súčasnosti uprednostňuje nápoje bez kofeínu, lepku a laktózy. Káva však pre neho stále znamená ranný životabudič, spája ju aj s krásnou vôňou a oddychom. 

Farby hrajú rolu 

Ak by ťa Peter chcel potešiť, pripravil by ti prírodné latte podľa toho, aký je deň a čo ti chutí. Chcel by ťa však ohúriť farbami. „Mojou srdcovkou je kurkuma latte. Je zdravé a má pikantnú chuť,“ skonštatoval.

Nikdy však nevyjde všetkým v ústrety. Aj dnes sa stretáva s rôznymi reakciami ľudí. Niektorých teší, že na Slovensku vznikol koncept bezkofeínových, bezlaktózových a bezlepkových latte, iní sú zas presvedčení o tom, že kávu nikdy nenahradia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 03:32