Unsplash/Pablo Merchán Montes
StoryEditor

Známi slovenskí šéfkuchári s cennými radami. Na toto si daj v reštauráciách pozor

Ivana Páleníková07.11.2021., 08:00h
Na to, ktorým jedlám by sme sa mali vyhnúť, sme sa spýtali známych slovenských šéfkuchárov.
Lajkuj Brainee.sk na

Keď si vyrazíme do reštaurácie či do podniku, platíme nielen za priestory, atmosféru, servis, ale - a najmä - za jedlo a jeho pridanú kvalitu, ktorú sami doma nedosiahneme. Tak by to aspoň malo byť.

Avšak mnohé naše obľúbené jedlá, ktoré si radi a často doprajeme, by si šéfkuchári neobjednali a vedia prečo. Naposledy sme priniesli pohľad svetových šéfkuchárov, tentokrát sme sa však pozreli priamo na Slovensko.

​O pohľad do zákulisia nelichotivej stránky gastronómie sa s nami podelili slovenskí odborníci a prezradili, čo by sme si v podnikoch mali všímať, aby sme mali istotu, že môžeme očakávať kvalitné jedlo.

Svoje rady nám prepožičali známi slovenskí šéfkuchári Miloslav Pabiš, Miroslav Zamiška a Michal Kordoš. O ktoré ide, si pozrite v galérii:

Miroslav Zamiška

  • Pochádza zo Starej Ľubovne
  • Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras
  • Začínal ako čašník, prvýkrát sa do kuchyne dostal až na Cypre
  • Život, myslenie, filozofiu mu zmenilo až pôsobenie v anglickom hoteli, kde ho zocelil rumunský šéfkuchár
  • Snaží sa hosťom servírovať tradičnú kuchyňu oblečenú v modernom, nadčasovom šate
  • Na konte má ocenenia Trend Top Šéfkuchári 2019, Trend Top Šéfkuchári 2020

Miloslav Pabiš:

  • V začiatkoch pracoval doma v Poprade vo Vysokých Tatrách
  • Rok pôsobil v Prahe
  • Päť rokov žil a pracoval v reštauráciách v Írskom Dubline
  • Pôsobil štyri roky v Mexiku, kde sa venoval organizácií privátnych večerí a príprave recepcií cateringu.
  • Momentálne pôsobí ako executive head chef v reštauráciách:
    - Korzo (Hviezdoslavovo námestie , Bratislava)
    - Spilka – beer & restaurant (Legionárska , Bratislava)
    - Reštaurácia 19th hole (Hrubá Borša)

Michal Kordoš:

  • Vášeň k jedlu má od detstva.
  • Bol prvým slovenským stážistom v Nome v Kodani – svojho času najlepšej reštaurácii sveta.
  • Pracoval s tými najlepšími z gastronómie v Dánsku, vo Francúzsku a na Islande.
  • Baví ho škandinávsky štýl varenia.
  • Dôraz kladie pri varení na sezónne suroviny, prirodzenosť, čistú naturálnu chuť.
Top rozhovor
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. december 2024 03:30