Táto prevádzka je jediná svojho druhu na sveteX/nonstandard mcdonald‘s
StoryEditor

FOTO Ľudia práve objavili jediný modrý Mekáč na svete. Kde ho nájdeš a čím je ešte výnimočný?

Miroslav Kamody16.10.2024., 08:00h

Zlaté oblúky a značka McDonald‘s idú k sebe ako hranolky a burger. Prečo teda jedna prevádzka vyzerá inak?

Lajkuj Brainee.sk na

Zlaté oblúky fastfoodového reťazca McDonald‘s sú ikonickým symbolom, ktoré pozná každý milovník rýchleho občerstvenia po celom svete. Ako píše portál Joe, hoci veľká väčšina z približne 45-tisíc predajní McDonalds po celom svete zdieľa symbol so zlatými oblúkmi, existuje jedno miesto, ktoré sa môže pochváliť iným logom.

Keď je príroda viac

V Sedone v Arizone sú oblúky sfarbené do modra a je na to dobrý dôvod. V roku 1998, keď si majiteľ miestnej firmy chcel otvoriť pobočku McDonald‘s, miestny úrad považoval žiarivé žlté oblúky za odvádzanie pozornosti od krásy prostredia.

image

Európska únia zrušila McDonaldu dôležitú ochrannú známku. Z prevádzok zmizne tento obľúbený burger

Sedona je známa svojou púštnou krajinou a červenými skalnatými kaňonmi, ktoré, keď sa vyhrievajú v lúčoch vychádzajúceho slnka, žiaria žiarivo oranžovou a červenou farbou. Modrá bola zvýraznená ako kompromis, pretože sa zhodovala s nákupným centrom nachádzajúcim sa vedľa.

Jediný na svete

Teraz toto logo stále stojí ako jediný nežltý nápis McDonald‘s na svete. A nie je to len farba loga, ktorá sa líši od ostatných reštaurácií McDonald‘s po celom svete. Podľa Oddity Central bola zvyčajná výška nápisu podľa mestských pravidiel zakázaná, takže je osadená oveľa nižšie ako zvyčajne.

Hoci turisti môžu byť priťahovaní do tejto oblasti kvôli jej prírodným krásam, mnohí tiež milujú príležitosť urobiť si fotografiu pred nezvyčajným „Mekáčom”. Je nutné dodať, že McDonald‘s bol v posledných rokoch otvorenejší hrať sa so svojím logom najmä pre marketingové kampane. V Paríži a Bruseli možno popri tradičnom zlate vidieť biele oblúky. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. október 2024 08:56