Vieš si predstaviť opicu trvajúcu niekoľko týždňov?Brainee/Canva/
StoryEditor

Trpel niekoľko týždňov. Muž zažil najdlhšiu opicu na svete, pil niekoľko dní vkuse, potom to poriadne ľutoval

Michal Čiernik01.01.2024., 10:45h

37-ročný muž mal najdlhšiu známu opicu na svete po tom, čo skonzumoval viac ako 60 pollitrov piva.

Lajkuj Brainee.sk na

Zobúdzanie sa s obrovskou bolesťou hlavy, zničujúcim suchom v ústach, žalúdkom ako na vode a dychom páchnucim po príliš veľkom množstve vypitého alkoholu nie je nič príjemné. Väčšina z nás ten pocit dobre pozná.

V niektorých prípadoch sa však stačí poriadne vyspať, doplniť tekutiny vo forme čistej vody, poprípade sa podporiť liečivým kuracím vývarom.

image

Máš silnú opicu? Lekár odhalil, pri akých príznakoch je už potrebné vyhľadať lekársku pomoc

Predstav si však situáciu, keby to nezabralo a tieto príznaky by ti pretrvávali niekoľko dní za sebou. Presne to sa stalo jednému Škótovi, ktorý po vypití 34 litrov piva zažíval príznaky opice neuveriteľných 28 dní, uvádza Unilad. 

V minulosti nemal žiadne zdravotné problémy ani žiadne poranenia hlavy a neužíval pravidelne žiadne lieky. Čo teda lekári zistili, keď muža vyšetrili?

Zriedkavý autoimunitný stav

Mužovi síce nebolo zle od žalúdku, no ostala mu bolesť hlavy a zhoršený zrak. Prvotné testy nič neukázali. Až špeciálne spinálne vyšetrenie odhalilo značný tlak okolo mozgu. Krvné testy tiež odhalili, že pacient môže trpieť zriedkavým autoimunitným stavom nazývaným lupus antikoagulačný syndróm – kde protilátky „omylom napádajú zdravé bunky,“

image

Mužovi síce nebolo zle od žalúdku, no ostala mu bolesť hlavy a zhoršený zrak.

Brainee/Canva/

Na kontrolu zraku pacienta bol privolaný očný špecialista, ktorý taktiež zistil značný opuch a krvácanie nervových vlákien.

Muž sa potom priznal, že niekoľko dní pil pivo, a to tesne predtým, ako začal pociťovať štvortýždňovú bolesť hlavy a rozmazané videnie.

Trvalo celých šesť mesiacov, kým sa muž rozlúčil s pretrvávajúcou bolesťou hlavy a zahmleným zrakom, pričom mu lekári nasadili dlhodobú antikoagulačnú liečbu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 00:46