Túlavý pes sa stal najlepšie hodnotenou atrakciou v IstanbuleGoogle Maps/Elisa Cella
StoryEditor

FOTO Turisti v tom majú jasno. Tento pouličný pes sa stal najlepšie hodnotenou atrakciou v celom Istanbule

Miroslav Kamody30.08.2024., 15:00h

Všetky historické pamiatky v Istanbule sa môžu schovať, turisti z celého sveta našli svojho nového favorita.

Lajkuj Brainee.sk na

Pes známy ako The Boulder (v preklade Balvan) sa stal vôbec najvyššie hodnotenou turistickou atrakciou v Istanbule. Ako píše portál Joe, prekonal tak aj slávne pamiatky, ako napríklad Hagia Sofia či Grand Bazaar, ktoré lákajú návštevníkov po stáročia a sú preplnené dedičstvom a kultúrou.

Napriek miliónom ľudí, ktorí tieto pamiatky ročne navštívia, sa však žiadna z nich nemôže považovať za najlepšie hodnotenú atrakciu v meste. Táto vznešená pocta patrí jednému štvornohému miláčikovi, ktorý si urobil z ulíc svoj domov.

image

Hotové šialenstvo na Islande. Miestni kvôli internetovému receptu na šalát vykúpili všetky uhorky na ostrove

Top atrakcia

Túlavý pes očividne potešil mnohých návštevníkov v tureckom meste. Dokonca až tak, že mu niekto na Google Mapách urobil miesto, ktoré je momentálne najlepšie hodnotenou atrakciou v celom meste. Podľa dostupných informácií žije na rovnakom mieste vo štvrti neďaleko zastávky metra Şişhane na európskej strane mesta.

S viac ako 200 recenziami má hodnotenie 4,9 hviezdičiek z piatich. „V srdci Istanbulu, kde neprestajne pulzuje pulzujúci život mesta, spočíva nezvyčajný prvok pokoja a stálosti. Tento robustný spiaci pes, známy miestnym ako Balvan, vzdoruje neustálemu zhonu svojou pokojnou prítomnosťou,” napísal v recenzii turista Jan Waligorski.

Ľudia ho jednoducho milujú

Ako pokračoval, „schúlený na rušnom rohu premieňa obyčajné na poetické a stelesňuje tichú odolnosť, ktorá šepká cez mestský hluk. Odkedy som sa stretol s Balvanom, jeho pokojný duch sa votkal do môjho života a naučil ma hlbokému vplyvy nehybnosti. Je živou ódou na silu mieru uprostred chaosu, pripomínajúc všetkým, ktorí prechádzajú okolo, krásu nachádzajúcu sa v tichu a jemnú silu pokojného ducha.”

Na základe ďalších recenzií by si ľahko mohol nadobudnúť pocit že pes je niečo ako mýtické stvorenie. Jedna z cestovateliek však upozornila aj na opačnú stránku. Okrem toho, že psa našla veľmi rýchlo a bol naozaj zlatý, no podľa jej slov by bolo najlepšie, keby niekto túlavého psa zobral na vyšetrenie, keďže má na tele hrčky. Balvan tak rozhodne potrebuje veterinára, aby mohol čo najdlhšie obšťastňovať ďalších turistov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 14:15