ZhorkyPexels
StoryEditor

Hotové šialenstvo na Islande. Miestni kvôli internetovému receptu na šalát vykúpili všetky uhorky na ostrove

ČTK26.08.2024., 14:23h

Nedostatkovým tovarom sa v týchto dňoch podľa BBC stali na Islande uhorky. Ľudia sú nadšení originálnym receptom na šalát, ktorý objavili na internete, a v mnohých obchodoch uhorky úplne vykúpili.

Lajkuj Brainee.sk na

Recept sa stal takým hitom, že pestovatelia jednoducho nestačia držať krok s prudkým nárastom dopytu, vyhlásil predstaviteľ islandskej asociácie farmárov SFG. Na Islande, ktorý má necelých 400-tisíc obyvateľov a často nepredvídateľné premenlivé počasie, pritom poľnohospodári dokážu ročne vyprodukovať na šesť miliónov kusov uhoriek. V tomto období to však nestačí.

image

Slávna tajná zmes 11 byliniek a korenín KFC sa dostala na internet. Prezradil ju synovec samotného zakladateľa

Podľa niektorých komentárov za nákupnú horúčku môže kanadský influencer Logan Moffitt, ktorý získal prezývku "uhorkový kráľ". Jeho internetové príspevky majú viac ako 5,5 milióna odberateľov, ktorých 23-ročný Moffitt od júla prakticky denne zásobuje receptami na uhorkové pokrmy.

Islanďania si recept zamilovali

A jeden z nich vraj zaujal práve Islanďanov - šalát, do ktorého okrem uhoriek patrí sezamový olej, ryžový ocot, ale tiež smotanový syr, avokádo či údený losos.

image

Uhorky

Pixabay

Jeden z islandských supermarketových reťazcov síce spochybňuje, že by práve tento recept spôsobil aktuálny hlad ostrovanov po uhorkách, avšak farmárska asociácia SFG pripúšťa, že na dračku idú aj vyššie uvedené prísady.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/nove-trendy, menuAlias = nove-trendy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 10:24