VlakVolebný Vlak
StoryEditor

Dokonalý web pre cestovateľov? Táto stránka ti ukáže, kam sa do ôsmich hodín dostaneš vlakom z akejkoľvek stanice v Európe

Miroslav Kamody03.05.2024., 11:00h

Cestovanie vlakom po Európe ešte nikdy nebolo prehľadnejšie a pohodlnejšie!

Lajkuj Brainee.sk na

Dovolenková sezóna je už skutočne za dverami a mnohí z nás sa obzerajú po destináciách, ktoré by sme tento rok chceli navštíviť. Okrem klasickej dovolenky v štýle „nastúpim do lietadla a vystúpim pri mori” je však čoraz žiadanejšie zážitkové cestovanie.

Vďaka nemu si samotnú cestu užiješ rovnako ako cieľovú destináciu. A keďže máme v okolitých štátoch skvelú železničnú sieť, cestovanie vlakom sa ukazuje ako najlepšia voľba.

image

Aplikácia, ktorú potrebuje každý študent. Vďaka nej zistíš, na ktoré vlaky sú už bezplatné lístky vypredané

Stačí jediný web

Vzhľadom na rôznych dopravcov však niekedy môže byť náročné naplánovať ideálnu trasu z mesta do mesta. Našťastie existuje perfektný web, ktorý ocenia nielen zážitkoví cestovatelia, ale aj ľudia, ktorí hľadajú ideálny víkendový výlet.

Jeho názov je Chronotrains. Po jeho otvorení sa zobrazí mapa Európy, pričom môžeš kliknúť na akékoľvek mesto so železničnou stanicou a následne sa ti objavia destinácie, do ktorých sa dostaneš za menej ako osem hodín.

image

Vlak

Unsplash/Victor Li

Napríklad po kliknutí na Bratislavu sa ti zobrazia mestá ako Praha, Viedeň, Zahreb, Osijek, Varšava, Krakov, Mníchov či Frankfurt nad Mohanom.

Dokonalé plánovanie výletov

Kliknúť môžeš aj na menšie slovenské mestá či niektoré dediny, no efekt bude v podstate rovnaký, keďže v najväčšou pravdepodobnosťou budeš cestovať cez Bratislavu, Žilinu či Košice. Z Viedne sa zase do ôsmich hodín dostaneš aj do Zürichu, Štrasburgu či Berlína.

image

Si študent a nemáš peniaze? Pozreli sme sa, či môžeš na Slovensku žiť vo vlaku. Stáť ťa to bude menej ako najhorší intrák

Objaviť pritom môžeš aj iné zaujímavé lokácie, o ktorých by si sa možno inak ani nedozvedel. Okrem toho, že web ti automaticky ponúkne weby, cez ktoré si vieš zakúpiť lístky na svoju trasu, si môžeš skrátiť aj dĺžku svojej cesty. Maximálnu dobu cestovania si vieš navoliť po hodinách od jednej do osem.

Vďaka tomu si vieš naplánovať aj rýchly víkendový výlet s jedným prenocovaním. Nechýba dokonca ani krátky popis miest, aby si vedel, čo na teba v konkrétnej destinácii čaká. Ak máš teda chuť na poriadne zážitkové cestovanie s dokonalými výhľadmi, Chronotrains sa bezpochyby stane tvojím novým spoločníkom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 06:05