PlážUnsplash/chen Mizrach/
StoryEditor

Uterák ako ranná vstupenka na pláž? V tejto Slovákmi obľúbenej turistickej krajine ti hrozí pokuta až tisíc eur

iDnes.czČTK29.08.2022., 10:00h

Nechať si cez noc na verejnej pláži v Taliansku slnečník, lehátko či uterák môže vyjsť turistov až na tisíc eur. Talianska polícia totiž čoraz častejšie zasahuje voči turistom, ktorí sa týmto spôsobom snažia zaistiť si pekné miesto na kúpanie v mori aj na budúci deň.

Lajkuj Brainee.sk na

Napríklad malé zátoky v Ligúrii obliehajú už skoro ráno turisti, ktorí chcú uterákmi či ležadlami zaistiť miesto aj pre svojich známych. Takéto rezervovanie miesta je ale podľa polície nezákonné, informovala agentúra APA.

Rekreanti nešetrili kritikou

V Marina di Campo na ostrove Elba policajti zabavili na pláži niekoľko dlho voľne ležiacich nafukovacích matracov či dáždnikov a snažili sa potom vypátrať ich majiteľov. Keď boli úspešní, udelili pokutu. Rekreanti sa však sťažovali, že ich nikto neinformoval, že nechávať veci cez noc na pláži je trestné.

image

Tipy na dovolenku a zážitkové ubytovanie na jeseň. Radí Martin Hanzel a Milan Bez Mapy

V letoviskách Gaeta a Sabaudia tiež policajti zabavili slnečníky, ktoré tam niektorí nelegálne prenajímali, a zaberali tak aj nezákonne časť verejnej pláže.

Vybrali už státisíce eur

Podľa hovorcu pobrežnej stráže Cosima Nicastra zistila polícia od júna doteraz 700 podobných priestupkov na plážach a udelila pokuty v celkovej výške takmer 366-tisíc eur.

image

Za uterák na pláži ti hrozí pokuta až tisíc eur

Unsplash/the Travel Nook/

Taliansko zažíva tento rok v lete turistický boom. Návštevnosť sa vracia na úroveň pred pandémiou covidu-19. Ceny za prenájom lehátok a slnečníkov na miestach na to vyhradených sú však vysoké, a tak turisti vyhľadávajú skôr verejné pláže, kde je slnenie a kúpanie zadarmo. Takých miest však z roka na rok ubúda, uviedla APA.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:24