Bezdomovec Angry Dany.Instagram/Divnejcestovatel
StoryEditor

Český bezdomovec vo Švajčiarsku. Nemá sa kde osprchovať a ísť na toaletu, býva vo svojom aute

Antiyoutuber19.10.2024., 11:00h

Známy bol predovšetkým svojim nevšedným vystupovaním na sociálnych sieťach a príbehmi o užívaní pervitínu. Z Agry Danyho sa stal „Divnejcestovatel“, ktorý sa snaží prežiť v zahraničí. Sám seba prezentuje ako bezdomovca vo Švajčiarsku, kde žije v malom osobnom aute a zatiaľ márne hľadá prácu. Jeho situáciu zrejme komplikuje predovšetkým to, že ovláda iba češtinu.

Lajkuj Brainee.sk na

Je to tu krásne. Je to tu úplne iné ako v Česku. Žije sa tu úplne inak. Som tu zatiaľ iba štvrtý deň, čo tu bezdomovčím, a ako bezdomovec si tu žijem lepšie ako v Česku,“ hovorí Dany vo svojom úvodnom videu, že vo Švajčiarsku je omnoho menej bezdomovcov než u nás. Prečo sa teda vlastne vydal do Švajčiarska? Už dlhšiu dobu, približne päť rokov, vraj chcel opustiť Česko. Kvôli rôznym úradným a súdnym povinnostiam však nemohol na dlhšiu dobu opustiť krajinu. Svoju aktuálnu destináciu si vybral zjavne len z toho dôvodu, že sa mu tam zo všetkých krajín, kam rozmýšľal, že by sa vydal, páčilo najviac.

image

Influencerka Natália: V Dubaji si necháte peňaženku na stole, odídete na wc a nikto vás neokradne. Muži tam chlípne nezazerajú

Do Švajčiarska sa vydal svojim menším osobným autom, v ktorom aj momentálne býva. „V porovnaní s obytnými dodávkami, ktoré som v minulosti staval, je to naozaj maličké, ale nie som limitovaný veľkosťou a hmotnosťou auta na niektorých úsekoch ciest a parkoviskách,“ píše vo svojom instagramovom príbehu, v ktorom ukazuje vnútro svojho auta. To má naozaj veľmi jednoducho zariadené.

Zadné sedačky sú buď sklopené, alebo odstránené a namiesto nich tam má matrac, na ktorom spí. Keďže býva v aute, nemá teda kde sa osprchovať ani kam ísť na toaletu. „Musím si nájsť miesto, kde si dám sprchu, musím ísť niekam na záchod, ale všade sa dá prežiť,“ hovorí v jednom zo svojich ďalších videí.

Chcel by si tiež nájsť prácu. To je zrejme veľmi zložité aj z dôvodu, že ovláda len češtinu. „Obchádzam tu nejaké okolité statky. Pýtam sa po práci, ale väčšinou ide o malé farmy, kde si jednoducho vystačia sami,“ vysvetľuje, že sa práca hľadá ťažko, ale on to nevzdáva.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. október 2024 11:02