Bezdomvec v sušičke na prádlo.Mestská Polícia Plzeň/
StoryEditor

Kreativita mu rozhodne nechýba. Bezdomovec z Plzne sa rozhodol prečkať noc vo verejnej sušičke na prádlo

iDnes.cz10.08.2023., 11:00h

Čisto a sucho. To boli zrejme dva hlavné dôvody, prečo si bezdomovec v Plzni vybral na prečkanie noci bubon priemyselnej sušičky, určenej pre pre verejnosť. Zavrel za sebou dvierka a uložil sa k nerušenému spánku.

Lajkuj Brainee.sk na

V Plzni žije odhadom okolo päťsto ľudí bez domova a miest, kde trávia noci, je obrovské množstvo.

V pondelok večer boli ale strážnici vyslaní k zvlášť kurióznemu výberu nocľahárne. Z éteru vysielačky im operačný dôstojník oznámil, že si neznámy muž práve vliezol do bubna priemyselnej práčky v centre mesta, ktorá slúži na pranie bielizne pre verejnosť, „zavrel za sebou dvierka a ukladá sa k ničím nerušenému spánku," popísala pondelkový výjazd hovorkyňa plzenských Tereza Schliková.

Hliadka počas pár minút dorazila na miesto a na sklenené dvierka práčky, ktoré sa ukázali byť sušičkou, zaťukali.

Z útrob im otvoril dvadsaťdeväťročný rozospatý muž. Stláčal sa v priestore nerezového bubna a pritom strážnikom vysvetľoval, že nemal kde zložiť hlavu.

image

Príbeh Krtkov: V podzemí pod New Yorkom našli svoje útočisko tisíce ľudí bez domova. Ich pokoj však narušila senzáciechtivá verejnosť

„Na vyzvanie potom neochotne vyliezol von a hliadka mu odporučila, aby sa odobral využiť služby mestskej charity. „K žiadnej škode na mieste nedošlo a ospalec mal šťastie, že neskončil ako kašmírový sveter po strete so sušičkou,“ uzavrela hovorkyňa.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 14:37