Natália Lopašovská.Archív Natálie Lopašovskej/
StoryEditor

Influencerka Natália: V Dubaji si necháte peňaženku na stole, odídete na wc a nikto vás neokradne. Muži tam chlípne nezazerajú

Vanessa Parašínová26.08.2024., 08:00h

Dokáže ma nahnevať, keď vidím dievčatá s dokonale porcelánovou pleťou a ešte použijú filter. Mám rada autenticitu, načo sa schovávať a hrať na niečo čím nie ste, prezradila pre Brainee influencerka.

Lajkuj Brainee.sk na

Natáliu Lopašovskú poznajú mnohí nielen ako beauty či fashion influencerku, ale aj ako zarytú milovníčku cestovania, ktorá tvorí content z rôznych kútov sveta. Autenticita na sociálnych sieťach je pre ňu veľmi dôležitá, na svojom profile otvorene hovorí o akné, kritizuje skrášľujúce filtre a ukazuje nedokonalosti, ktoré trápia mnohé ženy.

V našom rozhovore sa dozvieš, v ktorej krajine sa Natália necítila bezpečne, o jej najkrajšom zážitku z ciest, ako reaguje na hejterov či čo si myslí o jej dávnej účasti v reality show Farma.

Tvoj instagramový feed je priam preplený fotkami a videami z dovoleniek v zahraničí. Ktorá destinácia si najviac získala tvoje srdce a prečo?

Rada by som si vybrala len jednu destináciu, ale žiaľ sa to nedá, nakoľko každé miesto malo niečo, čím si získalo moje srdce. Veľmi sa mi páčilo na cestách po Argentíne, Brazílii a Uruguaji, kde sme strávili mesiac. Moje srdce si z toho celomesačného tripu získalo najviac malé mestečko Paraty v Brazílii, približne štyri hodiny autom od Rio de Janeiro. Veľa ľudí o tomto meste nikdy nepočulo a priznám sa, že kým som ho nenavštívila, bolo to u mňa rovnaké. Už len samotná cesta tam, autom cez džungľu, bola zážitkom. Strávili sme tam síce len štyri dni, no bolo to čarovné miesto s extrémne šťastnými domácimi.

Cítiš na cestách silné rozdiely medzi zahraničím a Slovenskom?

V Argentíne som sa necítila úplne bezpečne, ale fascinuje ma sledovať, ako žijú ľudia v iných krajinách. Vždy keď sa vraciam domov poviem si:,,Ako je nám na Slovensku dobre!‘‘ Viem, že veľa Slovákov by so mnou nesúhlasilo, no až keď človek dostane možnosť vidieť svet a porovná možnosti, ktoré máme my, bude si vážiť to, kde sa narodil a vyrastal. Na Slovensku a celkovo v Európe máme oveľa väčšie možností na život ako ľudia v iných krajinách.

Každá krajina, ktorú som za posledné obdobie navštívila, bola iná a niečím výnimočná. Milujem cestovanie a neskutočne ma to napĺňa! Keď cestujem, spoznávam nové miesta, kultúry a ochutnávam nové jedlá...cítim, že žijem naplno!

image

Argentínske vodopády Igazu vyrazili Natálií dych.

Archív Natálie Lopašovskej/

Povedalo by tvoje mladšie ja, že nazrieš do toľkých kútov sveta? Čo bolo tvojím plánom predtým, ako si sa stala influencerkou?

Už ako pubertiačka som snívala o tom, že budem mať prácu, ktorú budem môcť robiť hocikde na svete a cestovať. Slovo influencerka nerada používam, nakoľko sú ľudia, ktorí nás hádžu do jedného vreca. Predtým, ako som sa začala naplno venovať sociálnym sieťam, som robila barberku, strihala som pánom vlasy a upravovala brady. Určite chcem dodať, že stále študujem a popri celom štúdiu pracujem a snažím sa zarábať vlastné peniažky už od strednej školy, kedy som chodila na brigády.

Žiadna práca mi nesmrdí! Počas covidu, keď boli všetky salóny zatvorené, mala som školu online a nechcela som len sedieť doma na zadku, som išla robiť do fabriky za pás. Bola to náročná práca a pre mňa skvelá skúsenosť, ktorá mi určite aj veľa dala. O to viac si vážim to, čo môžem robiť teraz, slobodu, ktorú mi moja práca dáva a vážim si každé jedno zarobené euro.

Si skôr typ, ktorý dovolenkuje za účelom oddychu, alebo potrebuje navštívené krajiny poriadne aktívne spoznať?

Nie som typ dovolenkára, ktorý sa zatvorí do rezortu a bude mu to stačiť. Práve naopak! Mám veľmi aktívny životný štýl a tak vyzerá aj naše cestovanie. Vyhľadávam rôzne aktivity, chodím na výlety a mám rada aktívny oddych.

image

Surfovanie je podľa influencerky náročné i na psychiku.

Archív Natálie Lopašovskej/

Ktorý z tvojich zážitkov z ciest je pre teba určite nezabudnuteľný?

Nedokážem vybrať jeden zážitok, k čomu sa však rada vraciam a zanechalo vo mne veľa, bol freediving na Bali a podmorský svet. Milujem ten pokoj pod vodou. Mojím snom je naučiť sa potápať a verím, že najbližší rok sa spoločne s priateľom niekde vyberieme a naučíme sa to.

image

Feministka Marika: Už len to, že sa môžu ženy rozhodnúť ostať tradične v domácnosti, je aj vďaka nám

Je nejaké miesto na svete, kde si si povedala, že wau, toto nemôže byť reálne…

Z toho čo som zatiaľ pocestovala boli pre mňa neskutočným zážitkom vodopády Iguazu v Argentíne. Opäť to bola súčasť našej mesačnej cesty po Južnej Amerike. Pre predstavu, vodopády Iguazu ležia na hranici medzi Argentínou a Brazíliou. Sú považované za najkrajšie vodopády v Južnej Amerike a predstavujú najväčší systém vodopádov.

Nikdy predtým som nevidela tak obrovskú masu vody a nezažila taký vnútorný pocit. Zrazu som sa cítila úplne malinká, bola som unesená z tej nádhery! Neviem to slovami ani opísať, ale kto ma sleduje na Instagrame a videl odtiaľ príspevky, pochopí.

Na Bali si objavila svoju lásku k vodným športom a trošku si si zasurfovala. Je tento šport náročnejší, ako sa na prvý pohľad môže zdať?

Surfovanie je naozaj náročné – fyzicky, ale aj psychicky. Keď idete na vodu, musíme mať čistú hlavu a odovzdať sa oceánu. Surfovala som teda zatiaľ len pod dohľadom inštruktora a on mi povedal, kedy príde dobrá vlna, extrémne ma to bavilo a chcela by som si to zopakovať! Aj keď som pri druhej lekcii nešťastne spadla a rozrezala si nohu o koral, ak bude príležitosť, znovu sa na dosku vrátim.

Nikde si sa vraj necítila tak bezpečne, ako v Dubaji. Prečo? Vedela by si si v ňom predstaviť život?

Kto v Dubaji bol, vie o čom hovorím. Cítila som sa tam zatiaľ najbezpečnejšie! Peňaženku si môžete nechať položenú na stole v kaviarni a ísť úplne v pohode na toaletu, nikto vás tam neokradne. Takisto keď idete po ulici alebo ste vo fitku plnom chlapov, nikto na vás chlípne nepozerá, čo sa mi páči. Naozaj sa tam aj žena Európanka cíti bezpečne. Je to tam čisté a životná úroveň je tam vysoká. Jedlo je taktiež skvelé.

Aj napriek tomu, že tam chodím rada, neviem si predstaviť natrvalo sa tam presťahovať. Žiť v Dubaji pol roka to možno áno, ale z dlhodobého hľadiska nie. Doma je doma.

image

Nikde sa necítila bezpečnejšie než v Dubaji.

Archív Natálie Lopašovskej/

Naopak, vyskytla si sa niekedy na dovolenke v situácií, kedy si mala naozaj strach?

Necítila som sa úplne bezpečne, keď som išla s kamoškou ulicami Dallasu za bieleho dňa do lekárne a na ulici boli sfetovaní a opití ľudia...necítim sa bezpečne v prítomnosti ľudí na drogách, ale to je žiaľ aj u nás a mám pocit, že sa to dokonca medzi mladými normalizuje. Je mi z toho smutno.

Destinácie na bucket liste si škrtáš aj po boku svojho súčasného priateľa. Vieš si predstaviť tvoriť pár s niekým, kto by cestovanie veľmi nemusel?

Vždy som túžila cestovať a mať pri sebe osobu, ktorú to bude napĺňať rovnako ako mňa. Takže odpoveď znie, že skôr nie. Ja si ani neviem predstaviť tvoriť pár s nikým iným, našla som najlepšieho muža, kamoša, partnera v jednej osobe...a čo je viac?

Na Instagrame nemáš problém ukázať svoje hormonálne akné. Je podľa teba lepšie nesnažiť sa nedokonalosti pred okolím skryť a jednoducho ich prijať ako súčasť nás?

Ten, kto ma sleduje už dlhšie vie, že nie som zástancom filtrov a prehnaných úprav fotiek a videí. Keď mi pred rokom po vysadení hormonálnej antikoncepcie začalo boľavé akné, trápilo ma to. Často som pri odličovaní stála pred zrkadlom a plakala. Cítila som, ako ma to veľakrát obmedzuje, zakrývala som si ho makeupom, už len keď sme išli so psom von na prechádzku. Boli mi nepríjemné pohľady ľudí, ale to je často len v našej hlave.

Každý máme niečo, s čím nie sme aktuálne spokojní a veľa dievčat rieši tému akné. Keď som to začala verejne rozoberať, prišlo mi extrémne veľa správ od žien, že riešia podobné veci a sú vďačné, že je tu konečne niekto, kto neukazuje len dokonalosť. Niekedy dokáže aj mňa nahnevať, keď vidím dievčatá s dokonale porcelánovou pleťou a ešte použijú filter. Chcela by som sa tomu určite na mojom Instagrame venovať viac, mám rada autenticitu a načo sa schovávať a hrať na niečo, čím nie ste?

Dostanú sa ti niektoré hejt komentáre občas pod kožu? Musí byť podľa teba človek, ktorý pôsobí na internete v prvom rade vyrovnaný sám so sebou, aby bol voči hejterom odolný?

Najprv som chcela povedať, že nie nikdy, ale aj ja som len človek. Občas ma niečo zamrzí, ale je to tak na tri sekundy a nedávam tomu veľký priestor. Vždy si poviem: „Natália, ten človek, ktorý ti to napísal, je sám zranený a nespokojný so svojím životom. S*r na to a nemárni na neho svoj čas!“

Veľmi ma v odolnosti voči hejt komentárom vycvičila účasť v projekte Miss Slovensko. Mne je len ľúto tých ľudí, čo to píšu a občas premýšľam, aké zranenia asi majú z minulosti. Žiaľ, nie každý je na toto pripravený a verím, že niekomu sa to dokáže dostať pod kožu. Preto by sa mali ľudia najprv pozrieť na seba samých v zrkadle, kým budú súdiť iných.

Pod videom o tvojom zväčšení pŕs sa objavili aj komentáre typu, že teraz si ako každá druhá. Čo si o tom myslíš? Je Slovákom ťažké vyhovieť?

Predtým mi chodili komentáre, že som plochá a teraz, že som ako každá druhá. Slovákom nikdy nevyhovieš, nech robíš hocičo (smiech). Ten, kto si do teba chce rypnúť, si nájde vždy niečo, najnovšie mi chodia komentáre, že som príliš chudá a mám sa „nažrať”. Je len smutné, že to niekedy napíšu aj ženy, ale to sú presne tie prípady, čo závidia a v prvom rade nie sú samy so sebou vyrovnané.

Ak im to pohladká ego, nech sa páči, ja sa na tom len bavím. Veď žijeme v slobodnom svete a človek si môže vyjadriť svoj názor. Som zdravá, cítim sa vo svojom tele skvele a to, či mám alebo nemám urobené prsia, zo mňa nerobí iného človeka. Nič viac, nič menej ☺

image

Natália vždy túžila po objavovaní sveta.

Archív Natálie Lopašovskej/

Nebudeme si klamať, mnohí ťa poznajú z trinástej série reality show Farma. Keby sa dal vrátiť čas, išla by si do toho znovu?

Úprimne? Keby mi teraz zavolajú, zabalím kufor a idem hneď. Bola to skvelá skúsenosť a zážitok na celý život! Aj keď by sa mi ťažko odchádzalo od mojich blízkych.

Na Farme si si v tom čase našla lásku a tvorila zhruba rok a pol pár s jej výhercom Mesutom. Ostali ste po rozchode kamarátmi?

Rozišli sme sa v dobrom ako kamaráti a ja verím, že sa mu darí!

image

Leto je na cestovanie hrozné, na dovolenku vieš ísť v pohode aj za 300 eur, hovorí známa cestovateľka Janka Travelhacker

Je krajina, ktorej návšteva ťa absolútne neláka?

Nepovedala by som, že neláka, no pred rokom som navštívila USA – konkrétne Miami a Dallas. Úprimne som bola sklamaná, všetko predražené a necítila som sa absolútne bezpečne. Na uliciach bol bordel, výkaly, veľa bezdomovcov na drogách. Toto bola žiaľ moja skúsenosť. Samozrejme to nejdem haniť, sú časti USA, ktoré by som chcela vidieť, ale nie je to priorita. Ak sa naskytne príležitosť, určite tomu dám druhú šancu. Chcela by som vidieť napríklad aj NY či LA.

Na svojich sociálnych sieťach často vyjadruješ vďaku za to, čo v živote máš. Je podľa teba dôležité zostať nohami na zemi, aj keď zrovna človek prežíva najšťastnejšie obdobie?

Určite je dôležité zostať nohami na zemi. Aj keď sa mi darí, som zdravá ja aj moji blízki, stále zostávam v prítomnosti a snažím si neulietať. Mám pracovné aj osobnostné ciele, ktoré by som chcela v živote postupne ešte dosiahnuť a myslím si, že bez pokory to nejde. Moji blízki vidia, že som stále tá pokorná Natália, akou som bola vždy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 21:00