Vyber si z lacných leteniek z Bratislavy a Viedne, do krajín, kde sa poriadne schladíš.Unsplash/Julia Solonina, Wikimedia/Diliff/
StoryEditor

Neznesiteľné teplo valcuje Slovensko. Prinášame tipy na lacné letenky z Bratislavy a Viedne do krajín, kde je chladnejšie ako u nás

Michal Čiernik18.07.2024., 11:30h

Pozri si výber top destinácií z Bratislavy a Viedne do krajín, kde sa teplota pohybuje okolo príjemných 20 stupňov. Za letenky pri tom zaplatíš ako za jeden klasický nákup v obchode.

Lajkuj Brainee.sk na

Nemáš ešte vybranú dovolenku a plánuješ ktorý kút sveta tentokrát navštíviš? Ak ti nestačia horúčavy, ktoré máme na Slovensku, môžeš odletieť za rozpálenou exotikou a horúcimi plážami plných turistov.

image

Bratislavské letisko sa podelilo s chybami, ktoré Slováci pri cestovaní na dovolenky robia najčastejšie. Môžeš sa z toho poučiť

My ti však ponúkame inú alternatívu. Za letenku priamo z Bratislavy alebo z Viedne dáš len pár a eur a za chvíľu si môžeš užívať príjemných 20 stupňov a unikátnu kultúru severských destinácií.

Krásy Pobaltia

Priamo z Letiska Milana Rastislava Štefánika letí trikrát do týždňa lietadlo priamo do Kaunasu, druhého najväčšieho mesta v Litve. Nikde inde tak nenasaješ miestnu kultúru ako práve tu. Nádherné pamiatky a pompézne námestia či pešie zóny dopĺňajú nádherné parky a príroda.

V horúcich letných dňoch sa môžeš schladiť v Kaunaskej lagúne alebo využiť množstvo iných vodných aktivít. Mesto je totiž postavené na sútoku dvoch veľkých riek. Pri teplote ktorá sa priemerne dlží na príjemných 25 stupňoch Celzia a v noci neprekročí 15 stupňov si letnú dovolenku užije naozaj každý. Za cestu tam aj späť pri tom zaplatíš už od 46 eur.

Historické Anglicko

Z Bratislavy sa za chladným počasím a v prijateľnej cene môžeš vybrať aj na sever Britských ostrovov. Už od 60 eur môžeš zažiť anglickú atmosféru v Leedsi, lietadlo tam letí dvakrát do týždňa. Spoľahnúť sa môžeš aj na klasické anglické počasie, kedy tam najbližšie dni teplota nepresiahne 20 stupňov Celzia.

image

Za príjemnými 20 stupňami Celzia a už od 50 eur za letenku môžeš spoznávať aj historické zákutia Edinburghu.

Unsplash/Adam Wilson/

Za príjemnými 20 stupňami Celzia a už od 50 eur za letenku môžeš vycestovať aj do historických zákutí Edinburghu. Do hlavného mesta Škótska sa dostaneš aj z Bratislavy, z Viedne je to však lacnejšie a lietadlo letí štyrikrát do týždňa.

Škandinávia z Viedne

Užiť si leto pod škandinávskym severským slnkom ti ponúka viedenské letisko. Priame lety letia do viacerých destinácií v Dánsku, Švédsku a Fínsku. V júli sú ceny lístkov síce trošku vyššie. V auguste ťa ale napríklad cesta do Legolandu v dánskom Billunde vyjde aj so spiatočnou letenkou už od 50 eur.

Do Kodane a do švédskeho Štokholmu si pritom môžeš výlet naplánovať prakticky kedykoľvek, z Viedne to sem letí každý deň. Rakúske letisko potom ponúka priame lety aj do Helsínk a Göteborgu. Do všetkých týchto destinácii si pritom v auguste môžeš vybrať letenky už od 70 eur.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 01:27