V týchto európskych strediskách je ešte snehu dosť.Facebook/Zermatt Matterhorn, Tignes/
StoryEditor

Zaskočili ťa roztopené zjazdovky? V týchto európskych strediskách je ešte snehu dosť

Michal Čiernik01.03.2024., 08:00h

Chcel by si využiť jarné prázdniny na poriadnu lyžovačku, no kvôli teplému počasiu zavreli tvoju obľúbenú zjazdovku? Na týchto európskych svahoch zimná sezóna ešte neskončila.

Lajkuj Brainee.sk na

Jarné prázdniny sú v plnom prúde, no vysoké teploty zapríčinili, že sneh na väčšine slovenských svahoch zmizol. Ak chceš napriek tomu zažiť skvelú lyžovačku, môžeš si vybrať niektorú z nasledujúcich zahraničných lokalít, kde zimná sezóna ani zďaleka nekončí.

Rakúsky sneh až do apríla

Lyžiarske stredisko Gurgl pri obciach Obergurgl a Hochgurgl v rakúskom Tirolsku ti zaručuje snehovú nádielku až do konca apríla. Lyžiarske svahy začínajú až v nadmorskej výške 1800 metrov, no jednou z viac ako 20 lanoviek sa dostaneš až do výšky 3030 metrov nad morom. 112 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek ponúkajú nielen prvotriednu zábavu pri lyžovaní, ale aj minimálne čakacie doby. Okrem klasického lyžovania či snowboardingu si môžeš vyskúšať aj adrenalínové voľné lyžovanie.

image

Lyžiarske stredisko Gurgl pri obciach Obergurgl a Hochgurgl v rakúskom Tirolsku ti zaručuje snehovú nádielku až do konca apríla.

Facebook/Obergurgl/Hochgurgl/Gurgl/

Francúzsky ľadovec

Stredisko Tignes je francúzske stredisko s ľadovcom a rozsiahlymi svahmi vhodnými najmä pre stredne a vyššie pokročilých. V súčasnosti je na nižších svahoch až100 centimetrov snehu a až 380 centimetrov na vyšších, ktoré sú až v nadmorskej výške 3455 metrov.

image

Stredisko Tignes je francúzske stredisko s ľadovcom a rozsiahlymi svahmi vhodnými najmä pre stredne a vyššie pokročilých.

Facebook/Tignes/

Okrem klasických zimných športov toto stredisko obklopené rozprávkovou krajinou ponúka vďaka ľadovcu Grande Motte aj ľadové potápanie, jazdu na ľadovej trati s autom či na skútri, alebo lezenie po zamrznutej stene. Stredisko je známe najdlhšou zimnou sezónou v Európe.

image

Neexistujúce ubytovanie a falošní inštruktori: Podvody v lyžiarskych strediskách, na ktoré si treba dať v zime pozor

Najvyššia zjazdovka v Európe

Skutočný milovník lyžovnia by mal aspoň raz v živote navštíviť švajčiarske stredisko Zermatt v kantone Valais. Samotná obec leží len vo výške 1600 metrov nad morom, no svahy sa nachádzajú v rekordnej výške až 3 820 metrov, čo z nich robí najvyššie zjazdovky v Európe.

image

Pre fanúšikov horskej turistiky bude určite najväčším lákadlom majestátny vrch Matterhorn, ktorý sa týči až do výšky 4478 metrov.

Facebook/Zermatt Matterhorn/

Pre fanúšikov horskej turistiky bude určite najväčším lákadlom majestátny vrch Matterhorn, ktorý sa týči až do výšky 4478 metrov. Nazývaný aj „klenot švajčiarskych Álp“ a určite najznámejšia hora v Európe sa nachádza na hranici západného švajčiarskeho kantónu Valais.

Na skok od hraníc

Ak sa ti nechce cestovať do síce nádherných no od Slovenska trochu vzdialenejších destinácií, určite oceníš zjazdovky v Obertauerne, ktorý je vzdialený len päť hodín autom. Hoci z najvyšším svahom vo výške 2315 metrov sa na vyššie spomínaných nechytá, jeho poloha zaručuje bohatú snehovú nádielku až do prvého mája. Tešiť sa môžeš na 100 kilometrov zjazdoviek, viac ako 25 lanoviek a vlekov a hlavne bohatý program pre všetky vekové kategórie.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 17:19