Na odstavenom železničnom moste zaparkovali starý osobný vlak. Teraz je z neho luxusný hotel s bazénom.X/Ahajonathan/
StoryEditor

FOTO Na odstavenom železničnom moste zaparkovali starý osobný vlak. Teraz je z neho luxusný hotel s bazénom

Lenka WeberováiDnes.cz12.02.2024., 11:00h

Vlak stojí na opustenom historickom moste uprostred Krugerovho národného parku v Juhoafrickej republike.

Lajkuj Brainee.sk na

Luxusný hotel na moste je zložený z renovovaných železničných vagónov na osobnú prepravu. 24 moderných apartmánov s presklenými stenami, ktoré poskytujú krásny výhľad na park a rieku Sabie uprostred Krugerovho národného parku.

image

Ostrovnému raju queer komunity a ekológie hrozí zánik. Ikonické územie New Yorku sa potápa do minulosti

Luxusné ubytovanie uprostred divokej prírody láka na pozorovanie africkej divočiny. Jerry Mabena, generálny riaditeľ spoločnosti Motsamayi Tourism Group, ktorá hotel vlastní, hovorí, že sa tento projekt vracia do 20. rokov 20. storočia, kedy cez národný park jazdili parné vlaky.

Trať ukončila prevádzku v 70. rokoch 20. storočia. Väčšina koľají v parku bola potom odstránená. Až v roku 2016 vznikol nápad na projekt, ktorý by obnovil využitie mosta a vrátil mu jeho zašlú slávu.

Jerry Mabena kúpil staré osobné vagóny a vrhol sa na renováciu. Hotel bol otvorený v decembri 2020. Hostí víta už štvrtú sezónu. Viac záberov z tohto netradičného ubytovania nájdeš v galérii.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:54