Prinášame ti zoznam zaujímavých celoročných kempingových miest na SlovenskuUnsplash/dominik-jirovsky/
StoryEditor

Miluješ jesennú prírodu a užívaš si výlety v karavane? Prinášame ti zoznam zaujímavých celoročných kempingových miest na Slovensku

Michal Čiernik20.10.2023., 10:00h

Ak túžiš vypadnúť z civilizácie a užiť si pár dní pokoja obklopený pestrofarebnou prírodou a pri praskajúcom ohníku. Pozri si náš výber zaujímavých kempov na Slovensku, ideálnych na toto ročné obdobie.

Lajkuj Brainee.sk na

Jesenné počasie sa nám ukazuje v plnej kráse. Zubaté slnko postupne mení prírodu na pestrofarebné maliarske plátno. Pre milovníkov jesenných farieb, a pre tých, ktorí sa nenávidia pražiť na letnom slnku, nastáva obľúbené obdobie.

Hlavná dovolenková sezóna síce skončila, no pre dobrodruhov, ktorí si nepotrpia na preplnené pláže a all inclusive hotely práve začína. A aby si si užil krásny výlet v lone rozprávkovej prírody, nemusíš ani jazdiť ďaleko. Z nášho zoznamu zaujímavých slovenských kempov si vyberie každý.

image

Tipy na cestovanie, brutálne fotky či lacné letenky. Týchto slovenských travel blogerov musíš sledovať

Západ slnka nad vinohradom

Na tomto mieste sa oplatí kempovať viac ako jednu noc a nie len preto, aby šofér stihol vytriezvieť. Vinárstvo Igar v Modranoch totiž ponúka na svojom stellplatze okrem jedinečného západu slnka aj ochutnávku svojich vín. Priamo nad vinicou majú k dispozícii 40 miest pre karavany, každé s prípojkou na elektrinu a vodu.

image

Vinárstvo Igar v Modranoch totiž ponúka na svojom stellplatze okrem jedinečného západu slnka aj ochutnávku svojich vín.

Facebook/víno Igar/

Vinárstvo ponúka dokonca špeciálny balíček s večerou, raňajkami, miestom pre kravan a degustáciou až deviatich vzoriek vína aj s výkladom. Pre dvoch dospelých na dva dni a jednu noc tento komplet stojí 76 eur.

Celoročný kemp v srdci Tatier

Miluješ výhľady a prostredie našich najvyšších hôr? Potom nemôžeš vynechať Autocemp Tatranec, pri Tatranskej Lomnici. V areáli sú k dispozícii kompletné sociálne zariadenia pre 1 500 táborníkov. Nezabudnuteľným zážitkom je jazda lanovkou na Skalnaté pleso a Lomnický štít. Tatranec je otvorený po celý rok.

Autocamp pri vode

Chceš si užiť babie leto pri vode? Autocamp Stará Hora priamo na brehu Oravskej priehrady je na to ideálny. Priamo z kempu je veľmi pekný výhľad na najvyšší vrch Oravských Beskýd, Babiu horu, ktorá je častým miestom turistických výletov. Pre stany je k dispozícii veľká trávnatá plocha a pre karavany terasy,panelami spevnené plochy, s elektrickými prípojkami, oddelené živým plotom, ktoré poskytujú väčšie súkromie pre ubytovaných.

Stanovanie v tieni kaštieľa

Pre milovníkov histórie prinášame unikátnu možnosť kempovať v areáli Senianskeho kaštieľa zo 17. storočia. Nachádza sa v obci Senné východne od Michaloviec. Krásny sad kaštieľa dopĺňa aj unikátny typ na výlet. Ide o prírodnú rezerváciu Vtáčí raj so 17 kilometrami náučných chodníkov zjazdných aj na bicykli. Cena pre dvoch v karavane aj s energiami ťa vyjde na noc pri kaštieli 28 eur.

image

Pre milovníkov histórie prinášame unikátnu možnosť kempovať v areáli Senianskeho kaštieľa zo 17. storočia.

Facebook/nadácia Kaštieľ Senné/

Kemping na farme

Ak ťa láka vidiek, existuje viacero fariem, ktoré ponúkajú časť svojho pozemku na kemping. Okrem tradičného výhľadu na krásnu prírodu, takýto typ výletu ponúka aj množstvo bonusových aktivít. Príkladom je Farma u Felixov pri obci Horné Mladonice. Kempovať sa dá v ovocnom sade, kde je aj terapeutická záhradka s malými kozliatkami.

Okrem toho je pre hostí je pripravená “cestovateľská “príručka, kde sú popísané skoro všetky miestne atrakcie, tipy na výlety, Cena na osobu za noc počas víkendu je osem eur.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 02:44