Ranné teploty pritom na severovýchode Anglicka teraz dosahujú maximálne štrnásť stupňov a more nie je oveľa teplejšie.Twitter/northnews/
StoryEditor

Jeseň privítali naozaj netradičným spôsobom. Na charitatívnej akcii usporiadali hromadné nahé kúpanie

jol26.09.2023., 08:00h

Briti pri východe slnka usporiadali už tradičné hromadné nahé kúpanie, aby podporili charitu, ktorá vyberá peniaze na starostlivosť spojenú s mentálnym zdravím.

Lajkuj Brainee.sk na

Vyše 1400 Britov v nedeľu privítalo jeseň ľadovým kúpeľom v rámci každoročnej akcie North East Skinny Dip v zátoke Druridge neďaleko Newcastlu na severovýchode Anglicka.

Ľudia sa na pláži v Northumberlande začali schádzať okolo štvrtej hodiny. Ranné teploty pritom na severovýchode Anglicka teraz dosahujú maximálne štrnásť stupňov a more nie je oveľa teplejšie.

Na akcii sa zúčastňujú všetky vekové kategórie, najväčší podiel však tvoria ženy a muži v strednom veku. Podujatie bežne sprevádza napríklad hudobné vystúpenie alebo ohnivá show, ktorá sa koná tesne pred východom slnka. Na kúpanie samozrejme dohliadajú plavčíci a záchranné zložky.

Tradícia už od roku 2012

Podľa organizátorov sa akcie zúčastnilo o 200 ľudí viac ako v predchádzajúcom roku. Každoročné vítanie jesene v Northumberlande v spojitosti s charitou na starostlivosť o mentálne zdravie od roku 2012 zarobilo už bezmála sto tisíc libier.

image

Len v Adamovom a Evinom rúchu. Takto oslavujú manželia nudisti vianočné sviatky s rodinou

Podobnú tradíciu vrhania sa do ľadovej vody za úsvitu majú napríklad Austrálčania. Tí oslavujú zimný slnovrat ako súčasť festivalu Dark Mofo, kedy sa kúpu iba v červených čiapkach.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 10:03