Manželia Helen a Simon Berrimanovci z Veľkej Británie doma praktizujú nudizmus.Profimedia
StoryEditor

Len v Adamovom a Evinom rúchu. Takto oslavujú manželia nudisti vianočné sviatky s rodinou

Michal Čiernikbib24.12.2022., 12:59h

Manželia Helen a Simon Berriman z Veľkej Británie doma praktizujú nudizmus. Nahotu nevynechajú ani cez Vianoce. A to ani v prípade, že k nim dorazí návšteva.

Lajkuj Brainee.sk na

Nudizmus mal pár v láske už dávno. Na dovolenkách vyhľadávali nudistické pláže a oblečenie odkladali, kedykoľvek to bolo možné, píše iDnes.cz. Nahí po celý deň však začali byť až v čase, keď vo svete vypukla pandémia koronavírusu. „V roku 2020 sme zostávali kvôli karanténe doma a mohli sme byť nahí od rána do večera. Už sme pri tom zostali. V našom dome sme len nahí,“ povedal pár pre The Sun.

Ich záľuba je natoľko silná, že si nahotu neodpustia ani v prípade, že k nim domov prídu hostia. Tí už sú podľa páru zvyknutí na to, že ich privítajú dvaja „naháči“.

Na sviatky k nim chodí pravidelne Helenina úplne oblečená mama a ich dospievajúca dcéra, tie to však berú ako úplne bežnú vec a Vianoce si užijú ako každá ďalšia rodina. „Vymeníme si darčeky, zahráme si nejaké spoločenské hry a zdvihneme pohárik. Úplne bežný vianočný deň, len my so Simonom nebudeme mať na sebe žiadne oblečenie,“ povedala Helen.

image

Nahotu nevynechajú ani cez Vianoce.

Profimedia

Pár ozdobuje celý dom a organizuje Vianoce len v Adamovom a Evinom rúchu, hoci Helen priznáva, že pri varení štedrovečernej hostiny si oblieka zásteru. „Niektorí ľudia sa na nás pozerajú, akoby sme boli úplne šialení, najmä keď zistia, že organizujeme rodinné Vianoce,“ prezradila Helen. 

„Moja dospievajúca dcéra a moja mama však úplne akceptujú náš životný štýl a naozaj ani okom nemihnú, keď im v plnej kráse otvárame dvere,“ dodala. 

image

Žiadny mobil a sociálne siete. Štyri zaručené rady, ako si dať cez Vianoce dokonalý digitálny detox

Helen sa zoznámila so Simonovým prirodzeným životným štýlom po tom, čo si v roku 2015 začali písať na Facebooku. Trvalo až do roku 2020, kým mala dosť odvahy, aby sa zapojila. No teraz si užíva, že si už nikdy nebude musieť vyberať oblečenie. Helen miluje nahý životný štýl natoľko, že dala výpoveď ako manažérka očnej optiky a začala písať pre nudistický časopis.

Opatrenia proti koronavírusu ich prinútili pracovať z domu. Simonova nahota a hlavne nezáujem a akceptácia susedov ju podporil, aby to vyskúšala aj ona.  „Rozhodla som sa vyzliecť si aj šaty a prekvapivo sa nič zlé nestalo. Nikto sa nepozastavoval a nikto nesúdil,“ tvrdí 46-ročná Helen. 

image

Párik nudistov cestuje po celom svete. Chvália sa svojimi nahými telami a hovoria, že bojujú za prirodzenosť

Osobne považovala tento zážitok za oslobodzujúci. „Uvedomila som si, že som premárnila 20 rokov svojho života obavami o to, čo si ľudia myslia, že by som mala nosiť,“ dodala. „Jazvy a strie má každý, preto by sme sa nemali za svoje telo hanbiť.“

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:08