Muž žil dva roky načierno v päťhviezdičkovom hoteli.Facebook/roseate House New Delhi/
StoryEditor

Muž žil dva roky načierno v päťhviezdičkovom hoteli. Zaplatil len za jedinú noc

iDnes.czČTK25.06.2023., 12:30h

Muž v Indii strávil bez platenia 603 nocí v päťhviezdičkovom hoteli Roseate House, ktorý sa nachádza v blízkosti medzinárodného letiska Indiry Gándhíovej v indickej metropole.

Lajkuj Brainee.sk na

Ankush Dutta si pôvodne pobyt zarezervoval iba na jednu noc od 30. mája 2019. Zostal ale až do januára 2021 a zanechal po sebe nesplatený účet päť miliónov rupií čo je vyše 55-tisíc eur, informoval denník The Guardian. S podvodom mu podľa polície pomáhali zamestnanci hotela.

Mali pred vedením tajiť a zakrývať skutočné dlhy Ankusha Duttu. „Hotelový personál údajne sfalšoval, vymazal a pozmenil mnoho záznamov na účte hosťa v hotelovom softvérovom systéme Opera, ktorý monitoruje príchody a odchody,“ stojí podľa serveru Indian Express v policajnej správe.

Vedenie hotela podalo žalobu

Situácia vyšla najavo pri kontrole záznamov. Vedenie hotela neskôr podalo žalobu na hosťa, vedúceho recepcie a na niekoľko ďalších členov personálu, ktorí sú podozriví, že muži s podvodom pomáhali. Nikto ale podľa BBC nebol zatknutý a Hotel Roseate House sa k prípadu doteraz nevyjadril.

image

Ako nenaletieť podvodníkom na Airbnb? Máme pre teba podrobný návod, na tieto veci si musíš dať pozor

„Personál musí informovať vedenie a požiadať hosťa o zaplatenie. K tomu ale zatiaľ v Duttovom prípade nedošlo,“ povedal vedúci policajný dôstojník serveru Indian Express.

Polícia tiež uviedla, že muž hotel navštívil už v minulosti a platil v hotovosti. Tieto platby sa teraz tiež overujú.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 06:26