Problémy s turistami majú aj na Čínskom múre.Twitter/discounttravell/
StoryEditor

Instagram verzus realita. Po týchto záberoch najznámejších turistických destinácií si dobre rozmyslíš ich návštevu

Michal Čiernik24.06.2023., 11:00h

V ére, v ktorej sú sociálne médiá plné záberov upravených do dokonalosti, je ťažké rozlíšiť fantázie influencerov od skutočnej reality.

Lajkuj Brainee.sk na

Tento neslávne známy trend, „Instagram verzus realita“, odhalil skutočný stav niektorých najznámejších turistických destinácií. Preto ak sa rozhoduješ nad nejakým krásne vyzerajúcim miestom na relax, pre istotu si to over na neupravených reálnych fotkách.

Samozrejme, niekedy sa pošťastí a vznikne dokonalý záber, ktorý dané miesto znázorňuje ako raj na zemi. V skutočnosti však tie najnavštevovanejšie miesta obsadzujú drvivú časť roka turisti, alebo tam vládne zlé počasie. Dobrým príkladom je Grand Canyon v Arizone či slávny most Golden Gate.

Rozľahlý Grand Canyon v Arizone, jedno z najnavštevovanejších miest v Spojených štátoch, je oslavovaný pre svoje týčiace sa útesy a úchvatnú krajinu. Ročne však toto miesto navštívi približne šesť miliónov návštevníkov.

image

Rozľahlý Grand Canyon v Arizone, jedno z najnavštevovanejších miest v krajine, je oslavovaný pre svoje týčiace sa útesy a úchvatnú krajinu.  Ročne však toto miesto navštívi približne 6 miliónov návštevníkov.

Unsplash/drif-riadh, Twitter/stewdentdebt/

Najväčší problém je však ten, že oblasť s rozlohou vyše 3-tisíc kilometrov štvorcových sa môže pochváliť iba štyrmi rozhľadňami, čo často vedie k nekonečným radám turistov prahnúcim po dokonalej fotke na Instagram. Ak teda chceš aj ty svoju vlastnú fotografiu s týmto unikátnym výhľadom, navštív ho buď na jar alebo na jeseň, keď sú denné teploty nižšie a davy redšie. 

Golden Gate

Most Golden Gate, ktorý sa tiahne vyše štyri kilometre cez záliv v San Franciscu, je jedným z najfotografovanejších na svete, ale len vtedy, ak ho je vidno. Napriek tomu, že sa týčiaci vo výške takmer 250 metrov nad hladinou a je natretý na jasno oranžovo, často ho hmla takmer celý zahalí.

image

Most Golden Gate, ktorý sa tiahne vyše štyri kilometre cez záliv v San Franciscu, je jedným z najfotografovanejších na svete, ale len vtedy, ak ho je vidno.

Unsplash/joseph-barrientos, Instagram/crohns_to_5k/

Jeden z najvyšších visutých mostov v krajine je neoddeliteľnou dominantou prímorského mesta a lákadlom pre turistov. Vo väčšine času však kvôli stálemu smogu ponúka pohľad len na vrcholky svojich hlavných nosných veží.

image

Dominika stojí za profilom Cestuj spoznávaj: Na toto ľudia pri cestovaní zabúdajú, tieto destinácie sa tento rok oplatí navštíviť

Ďalšie obľúbené turistické destinácie, ktoré na často upravených fotkách vyzerajú úplne inak ako v realite nájdeš v galérii.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 14:07