Lety spoločnosti trvajú približne 100 minút a zahŕňajú 15 parabol, z ktorých každá simuluje 30 sekúnd zníženej gravitácie.Twitter/ Studiodapuzzo/
StoryEditor

Chceš zažiť hudobný koncert v nulovej gravitácii? Priprav si 8-tisíc eur za lístok

Michal Čiernik03.05.2023., 12:00h

Spoločnosť zaoberajúca sa vesmírnou turistikou odhaľuje plány hudobných koncertov s nulovou gravitáciou už v priebehu tohto roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Zero-G so sídlom na Floride, ktorá od roku 2004 ponúka lety v mikrogravitácii na palube upraveného Boeingu 727-200, chce hostiť vystúpenia DJov, rapových umelcov a popových hviezd. Jediným kameňom úrazu, ak sa chceš zúčastniť, môže byť cena, keďže cena lístkov je v prepočte vyše 8-tisíc eur.

Vznášať sa so svojim obľúbeným spevákom

Počas koncertného letu zaznejú pasažierom tri alebo štyri piesne, kým lietadlo bude vykonávať manévre potrebné na dosiahnutie nulovej gravitácie. „Z pohľadu umelca je to pre nich spôsob, ako posunúť hranice živých vystúpení,“ povedal pre Space.com Greg Melon, riaditeľ marketingu a spotrebiteľského predaja spoločnosti Zero-G.

„Publiku to zase umožňuje zažiť jedinečný zážitok pri počúvaní jedného z ich obľúbených interpretov. A ako bonus sa budeš môcť vznášať v nulovej gravitácii len pár metrov od obľúbeného umelca v intímnejšom prostredí, ak vezmeme do úvahy, že bude na palube 28 cestujúcich naraz,“ prezradil Melon.

100 minútový let

Zero-G prišiel sa stretol sa s pozitívnym ohlasom, keď oslovil niekoľko nahrávacích spoločností a umelcov, aby zistili ich záujem. Allison Odyssey, prevádzková riaditeľka spoločnosti Zero-G, uviedla, že spoločnosť je už v kontakte s niektorými pravdepodobnými kandidátmi „Koncerty s nulovou gravitáciou ponúkajú nezabudnuteľný zážitok pre umelca aj jeho najbližších fanúšikov,“ dodala.

image

Lety spoločnosti trvajú približne 100 minút a zahŕňajú 15 parabol, z ktorých každá simuluje 30 sekúnd zníženej gravitácie.

Twitter/ Studiodapuzzo/

Len si predstav, že Dua Lipa spieva "Levitating", zatiaľ čo vedľa teba levituje v nulovej gravitácii. Lety spoločnosti trvajú približne 100 minút a zahŕňajú 15 parabol, z ktorých každá simuluje 30 sekúnd zníženej gravitácie. Každý cestujúci dostane okrem toho leteckú kombinézu Zero-G, ktorú si môže ponechať, uvádza DialyMail.

image

Najväčšie vesmírne novinky tohto roka: Úchvatné zábery z ďalekých kútov vesmíru či ambiciózne sci-fi misie

Zero-G chce ponúknuť tri koncerty v nulovej gravitácii ročne, no zatiaľ nepotvrdil žiadny termín ich konania. Firma plánuje začať odkiaľkoľvek v Amerike, odkiaľ chce umelec usporiadať koncert. „Lietame po celej krajine, takže je to naozaj len otázka toho, ktorý dátum a miesto najlepšie vyhovuje umelcovmu plánu,“ povedala Odyssey. Jedinou podmienkou je, že destinácia musí mať pristávaciu dráhu dlhú 2500 metrov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:44