Bizarné zážitky Slovákov na dovolenke.Unsplash/S Migaj/Erik Karits
StoryEditor

Na letisku si mysleli, že mám bombu či Tiger King na Duchonke. Slováci sa podelili o bizarné zážitky z dovoleniek

kov18.07.2022., 13:00h

Podivné a často aj absurdné či nepríjemné skúsenosti si mnohých ľudí vedia nájsť aj v čase odpočinku.

Lajkuj Brainee.sk na

Leto je časom dovoleniek, na ktorých si množstvo Slovákov vychutnáva zaslúžený oddych a určite netúži riešiť nič komplikované či nepríjemne, avšak často sa stáva, že práve pobyt v dovolenkovom raji so sebou prinesie aj množstvo bizarných situácií. 

Opýtali sme sa Slovákov na ich bizarné zážitky z turistických destinácií.

Na letisku si mysleli, že má výbušninu

Alica (30) si myslí, že bizarné incidenty doslova priťahuje. Na tohtoročnej dovolenke v Portugalsku sa jej to opäť potvrdilo. „Dostala som infekciu na tvár a zvyknem si to liečiť Jarischovou vodou. Ide o zmes glycerínu, borovej vody a destilovanej vody, no v Portugalsku nič také nemajú,“ vysvetľuje pre Brainee. 

image

Bizarné zážitky Slovákov na dovolenke.

Unsplash/Phil Mosley

„Tak som si kúpila iba nejakú bežnú dezinfekciu a glycerín, lebo ten voľne predávajú. Veselo som si napatlala na tvar ráno glycerín a potom sme bežali na letisko, do zatvorenia gejtu bolo 15 minút a akurát mňa vybrali na náhodnú kontrolu vybúšnín......ktorá bola pozitívna.“

image

Vulgárni a drzí, myslia si, že im patrí im svet. Ľudia opisujú správanie Rusov na dovolenke

„Prešli ma znovu, na stroji opäť ukazovalo, že to zistilo výbušninu. Vyskúšali ešte iný stroj, a tam vyšlo –  výbušnina definitívne zistená. Zavolali na mňa policajtov,“ opisuje zážitok, ktorý by na dovolenke nechcel zažiť asi nikto.

„Až potom sa mi podarilo objasniť o čo vlastne ide. Policajti mi vysvetlili, že tento typ glycerínu teroristi často používajú ako základ do domácich výbušnín, a ja som ním bola celá natretá.“

Arogantní Rusi v Bulharsku

Pobyt na dovolenke v sebe ukrýva aj viacero úskalí, niekedy vyzerá byť všetko v pohode – počasie je krásne, more príjemne vyhriate, dokonca aj jedlo je na jednotku, no problémom sú dovolenkári.

Svoje o tom vie aj Marianna (57). Pred pár rokmi sa v lete vybrala do Bulharska, kde ju šokovalo správanie ruských turistov. 

image

Bizarné zážitky Slovákov na dovolenke.

Twitter/Aztlano Archuleta

„Na pláži som sa pohádala s ruskou rodinou. Išlo o to, že ich deti z mora vyťahovali medúzy, ktoré následne zabíjali palicami,“ opisuje Marianna. „Bola som tam aj s jednou pani, tiež Slovenkou, ktorej muž je morský biológ a vykonával v oblasti prieskum. Tvrdila, že ide o vzácny druh.“

„Bili po nich palicami, snažili sme sa im vysvetliť, že to nemôžu robiť. Ich rodičia však boli arogantní a absolútne nás ignorovali.“

Šváby na izbe

Bizarný incident zažil minulý rok aj Martin na dovolenke v Turecku.

„Pri príchode na izbu som mal na balkóne veľkého švába a išiel som s tým na recepciu. Aj som ho odfotil a v angličtine som im povedal, ze je tam šváb. Nerozumeli, až kým som nedal ruský prízvuk. Potom rozumeli, ale len tej informácii, nevedeli čo od nich chcem. Arogantne sa ma recepčný opýtal, že či si myslím, ze mi kvôli tomu vymenia izbu. Povedal som, že stačí, ak tam tie šváby nebudú. Keď som sa vrátil na izbu, stala na balkóne upratovačka a brala ho do servítky,“ vysvetľuje.

image

Bizarné zážitky Slovákov na dovolenke.

Unsplash/Erik Karits

Tiger King na Duchonke

Pandémia covidu mala nemalý podiel na tom, že množstvo Slovákov sa rozhodlo v posledných rokoch tráviť svoju dovolenku na Slovensku, a ako ukazuje prípad Karola, ani tam nebola núdza o podivné zážitky.

„Vybrali sme sa s manželkou a dvoma deťmi (vtedy 4 a 9 rokov) na Duchonku.“ Karol hovorí, že zvláštna bola už samotná rezervácia pobytu.

 „Majiteľovi sa mi podarilo dovolať asi na, nepreháňam, 45-ty krát s tým, že mi nevedel povedať či majú voľné, nebol ochotný mi to zistiť a nevedel mi ani povedať presnú sumu za ubytovanie. Podobné to bolo aj pár dní pred príchodom, kedy som mu chcel zavolať, či naša rezervácia vôbec platí. Po ďalších 100 pokusoch sa mu dovolať, mi to potvrdil s tým, že dúfal, že sme si to rozmysleli,“ hovorí mladý muž.

image

Bizarné zážitky Slovákov na dovolenke.

Facebook/Duchonka Hrádza

„Asi všetko tam bolo veľmi bizarné. Pri priehrade je reštaurácia, v ktorej mali ešte v súčasnosti arkádové automaty s hrami, ktoré som naposledy videl v roku 1996 v Štúrove. Úplne rovnaké bolo aj menu, ktoré obsahovalo motorestové „evergreeny“, ako Katov šľah, alebo Biela pani,“ vysvetľuje.

„Neďaleko od priehrady boli rozložené kolotoče, ktoré prevádzkovali ľudia, ktorí vyzerali ako účinkujúci zo seriálu Tiger King. Rýchlo sme prebehli s deťmi ponúkané atrakcie, pretože som ich nechcel dlhšie vystavovať neustálemu pľutiu prevádzkara retiazkového kolotoča a vulgarizmom, ktoré sa ozývali od ľudí zo strelnice."

Sľubované kúpanie si Karol s rodinou tiež veľmi neužil. „V prvom momente ma prekvapilo, že bazén, ktorý bookingová stránka sľubovala pri chate síce bol, ale napriek tomu, že bol pokročilý jún, nebol vôbec pripravený na kúpanie. Nepríjemné prekvapenie bola aj hromada „party“ odpadkov – všetky smetiaky (a ich okolie) boli plné prázdnych fliaš od tvrdého alkoholu, cigaretových krabičiek,“ hovorí.

„Keď sme po príchode do areálu hľadali našu chatku, tak sme autom dávali prednosť jednej podnapitej pani, ktorá pri všetkej úcte vyzerala ako najstaršia zamestnankyňa miestneho verejného domu. Ja som len tak zavtipkoval, že to bude majiteľka našej chaty, no smiech ma prešiel v momente, kedy sa ukázalo, že tento vtip bol pravdivý."

Karol tvrdí, že na dovolenku by tam znova rozhodne nevyrazili, pretože po pobyte pochopil, že „na chatu na Duchonku sa chodí len baviť, nie je to miesto pre rodiny s deťmi."

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 23:24