Ostrov Ducks LedgesTwitter/power 107.5 Fm/
StoryEditor

Muž predáva ostrov za cenu 3-izbového bytu v Bratislave. Pre záujemcov má ale netradičnú podmienku

Miroslav Kamody18.06.2023., 11:00h

Každý z nás chce vlastniť kus zeme. No je veľký rozdiel, či to bude malý pozemok pri Bratislave, alebo ostrov v Spojených štátoch. Získať ho však vyžaduje splnenie netradičnej požiadavky a zmierenie sa s tým, že bývanie nie je celoročné.

Lajkuj Brainee.sk na

Kúpiť si v dnešnej dobe priestranný byt v Bratislave znamená, že máš nadštandardný plat, alebo si pripravený sa poriadne zadĺžiť na desiatky rokov. Výmenou za to získaš novostavbu v blízkosti centra, no my poznáme aj lepšiu možnosť, ako minúť viac ako 300-tisíc eur na bývanie.

Realitný agent a majiteľ Billy Milliken totiž predáva súkromný ostrov pri pobreží amerického štátu Maine, píše portál Insider. Jeho cena je 339-tisíc dolárov (333-tisíc eur). Má 6-tisíc metrov štvorcových a aj keď sa zdá, že si od pevniny ďaleko, z prístavného mesta Jonesport si tu loďou za 10 minút.

image

Spomínaš si na ženu, ktorá predávala svoje prdy? Teraz zarobí 5-tisíc denne za predaj potu z jej pŕs

„Je to tam dosť ďaleko na to, aby ste boli ďaleko od akýchkoľvek zvukov a svetiel,” povedal Insideru Milliken, ktorý ostrov vlastní od roku 2007. „Je tam veľmi tmavá obloha, takže noc je krásna.”

Netradičná požiadavka

Dovoliť si tento unikátny ostrov je jedna vec, no Billy má ďalšiu podmienku - každý, kto má záujem o Ducks Island, musí byť pripravený stráviť noc na ostrove a vyhrať nad Millikenom. „Držím sa svojho plánu, aby ste sa kvalifikovali ako kupujúci, musíte zostať,” povedal. Jeho úvaha je taká, že chce, aby nový majiteľ videl hodnotu v prírodnej krajine ostrova, ale bol ochotný zaoberať sa aj jej zvláštnosťami.

image

Ostrov Duck Ledges

Twitter/puebla Bienes Raíces/

Dvom záujemcom sa to už podarilo, ďalší traja na túto skúšku čakajú. Pokiaľ by sa podľa majiteľa kvalifikovalo viac záujemcov, vyberať si bude na základe svojho realitného inštinktu. „Keď je to správne, je to správne. Ja to pocítim a oni to budú cítiť.”

Jedinečná chata

Po kúpe ostrova dal Milliken zbúrať chátrajúcu chatu a postavil novú. Podľa jeho slov je to vzhľadom na dnešné stavebné zákony vzácny nález. „Ak nájdete malý ostrov ako Ducks Ledges, nemôžete na ňom nevyhnutne postaviť chatu,” povedal. Do chaty sa bez problémov zmestia štyria ľudia.

image

Rodák z Česka chcel postaviť v americkej púšti mesto väčšie ako Los Angeles. Dnes sa tu pestuje tráva a sídli SpaceX

Súčasný majiteľ však priznáva, že ostrov používal skôr na jednodňové výlety, než dlhodobé pobyty cez noc. Na ostrove totiž nie je ani voda ani splachovací záchod. Rizikom sú aj silné búrky, no Milliken hovorí, že chata je postavená tak, že v podstate odolá všetkému.

Zima len pre najodvážnejších

Zostať tu v zime je však poriadna výzva. „Mal som tam priateľa, ktorý tam zostal počas búrky v zime,” povedal Milliken a dodal, že priateľ bol zvedavý, aké by to bolo žiť z toho, čo môže ostrov poskytnúť, vrátane rýb a mušlí. „Naozaj to zdrsnil. Po troch dňoch bol pripravený vrátiť sa domov.”

Aj napriek tomu, že ostrov vyzerá pusto, žijú na ňom homáre, morské vtáky, orly a tulene, ktoré rodia mláďatá na celom ostrove. To je dôvod, prečo táto ponuka nie je pre tých, ktorí chcú zvieratá loviť. „Je to tam také nedotknuté,” povedal Milliken. „Zažívaš prírodu - tá sa nezmenila,” dodal pre Insider.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 17:50