Chang a Eng BunkerX/Rick Brutti
StoryEditor

Otázka, ktorá trápi ľudí už celé roky. Čo bude nasledovať, ak jedno zo zrastených dvojčiat spácha zločin?

Nikola Michalkova21.04.2024., 14:00h

Jeden spácha zločin, no druhý je nevinný. Navyše, sú spolu zrastení. Ako sa takéto prípady riešia?

Lajkuj Brainee.sk na

Viaceré zo zrastených dvojčiat otvorene porozprávali o niektorých veciach, ktorými si v živote museli prejsť. Napríklad dvojičky Abby a Brittany Henselové, ktoré pracujú ako učiteľky. Počas vlastných školských čias museli nájsť spôsob, ako sa učiť tak, aby nemali rovnaké práce.

Pri cestovaní potrebujú dva pasy, ale stačí im jedna letenka, keďže zaberú len jedno miesto. Avšak pri učení sa šoférovať museli obe absolvovať písomnú aj praktickú časť skúšky, píše sa na portáli LadBible.

image

Majú dve hlavy, ale jedného chlapa. Lekári zrasteným dvojičkám nedávali šancu na prežitie, jedna dvojička sa vydala

Ľudia majú veľa otázok na život zrastených dvojčiat. Zatiaľ čo niektoré sa týkajú ich bežného života a aktivít, našli sa aj ľudia, ktorých zaujímali oveľa strašidelnejšie otázky.

Príkladom je, keď chceli vedieť, čo sa stane so zrasteným dvojčaťom, ak druhé zomrie. Viacero ľudí ale skôr zaujímalo, čo by sa stalo, keby jedno zo zrastených dvojčiat spáchalo zločin, pričom to druhé je nevinné.

Filozofická otázka

V tomto prípade nemôžeš zatvoriť do väzenia jedného bez toho, aby si potrestali aj toho druhého. Otázka sa už rieši od roku 2009, keď sa prvýkrát objavila v časopise The Explainer. Stále sa na ňu nepodarilo nájsť jednoznačnú odpoveď.

Problémom je, že na svete nie je veľa zrastených dvojčiat a tým pádom ani prípadov, keď by takéto dvojčatá zločiny spáchali. Hľadanie príkladov je preto zložitejšie.

Časopis ale uviedol príklad známych dvojčiat Changa a Eng Bunkera, ktorí sa pobili s lekárom, ale nikdy neboli stíhaní. Medzitým sa bratia oženili každý s inou ženou, ale nikdy neboli obvinení z bigamie (dvojženstvo, pozn. red.), takže sa zdá, že v očiach zákona sú to dvaja odlišní ľudia.

The Explainer ale poznamenal, že väzenie by bolo náročné, pretože by museli uväzniť aj nevinnú stranu. Zatiaľ sa teda jednoznačná odpoveď nepodarila nájsť, no človek nikdy nevie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 00:07