Najbohatší žobrák na sveteTwitter/Shiksha News, Unsplash/Brijesh Nirmal
StoryEditor

Toto je najbohatší žobrák na svete. Vyžobral už toľko peňazí, že jeho majetok má hodnotu milión dolárov

Miroslav Kamody19.07.2023., 08:00h

Očividne nie je žobranie ako žobranie. Bharat Jain sa po ťažkom detstve rozhodol, že jeho deti budú žiť inak. A tak začal na ulici žobrať, až kým sa z neho nestal milionár.

Lajkuj Brainee.sk na

Žobranie je pravdepodobne niečo, čo mnohí vnímajú ako definitívne poslednú možnosť, ak by náš život obrátil hore nohami. Ako píše portál Unilad, prináša so sebou ohromujúcu váhu spoločenského tlaku a zahanbenie z toho, že žiadame o pomoc. Nehovoriac o tom, že spoločnosť tieto osoby často považuje za takmer neľudské.

Nie každý, kto na ulici žobre, je však v rovnakej situácii. Jasným príkladom toho je Bharat Jain, ktorá žobre od cudzincov v Bombaji, indickom finančnom hlavnom meste. Zvyčajne si denne zarobí približne 2 500 rupií (necelých 30 eur) za deň, respektíve 75-tisíc rupií (813 eur) mesačne.

image

Neuveriteľná zhoda náhod. Muž vyhral v lotérii takmer 520-tisíc dolárov, o necelý mesiac jeho mama ďalších 500-tisíc

Zo žobrania biznis

Možno sa ti to nezdá ako veľká suma peňazí, no Bharat dokázal premeniť skromnosť a šetrenie na formu umenia. Podľa denníka The India Times vlastní dvojizbový byt v Bombaji a tiež prenajíma svoje dva obchody v Thane za 30 000 rupií (325 eur) mesačne. Všetko si pritom kúpil z výnosov zo žobrania.

Samotný Bharat nemá žiadne vzdelanie, lebo jeho rodina nemala žiadne peniaze. Zaprisahal sa, že jeho deti tak žiť nebudú, a preto im zabezpečil kláštornú školu, kde nadobudnú formálne vzdelanie. Tento žobrák strávi desať až dvanásť hodín žobraním okolo železničnej stanice Chhatrapati Shivaji Terminus a športoviska Azad Maidan.

Nadpriemerný príjem

Vďaka tomuto „zamestnaniu” bol schopný kúpiť si dvojizbový byt v hodnote približne 12 miliónov rupií (vyše 130-tisíc eur). Je nutné dodať, že aj keď zárobok necelých 30 eur denne sa nemusí zdať veľa, nižšie životné náklady a nízke ceny nehnuteľností v Indii znamenajú, že jeho zisk má väčšiu kúpnu silu. Hodnota jeho majetku je preto údajne až milión dolárov.

813 eur mesačne je v skutočnosti vyšší príjem ako je priemerný plat na pohodlné bývanie v Bombaji, ktorý sa pohybuje okolo 650 eur. Nie je preto žiadnym prekvapením, že Bharat dostal prezývku „najbohatší žobrák sveta“. A nič nenasvedčuje tomu, že by sa chystal skončiť. Aj napriek radám svojej rodiny ho totiž na jeho obľúbených miestach nájdeš žobrať aj dnes.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 15:38