Alfie Best SeniorInstagram/Alfie Best Senior
StoryEditor

Toto je najbohatší Róm celého Anglicka. Prezradil svoju dennú rutinu, vďaka ktorej vybudoval a udržiava miliardové impérium

Miroslav Kamody16.09.2023., 09:00h

Má majetok vo výške takmer 1,4 miliardy eur. Práca ho však baví a pristupuje k nej mimoriadne zodpovedne. Toto je príbeh Alfieho Besta Seniora.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo väčšina Slovákov si hneď predstaví ľudí žijúcich v osadách, aj u nás na webe ťa pravidelne zásobujeme informáciami či rozhovormi o tom, že každý dokáže napísať úspešný príbeh.

Príbeh Alfieho Besta Seniora je však úplne iná liga. Ako píše portál LadBible, ide o najbohatšieho Róma Spojeného kráľovstva, ktorý teraz odhalil svoju brutálnu 15-hodinovú dennú rutinu, vďaka ktorej si drží svoje miliardové impérium.

image

Toto je Detviansky sen: Môj frajer ma nechce, lebo dnes už kričí na stráž. Umelec nastavuje Slovensku zrkadlo

Začal investovať do nehnuteľností

Jeho obchodné portfólio má aktuálne hodnotu 1,2 miliardy libier (1,38 miliardy eur), no ako on sám vždy pripomína, pochádzal z veľmi skromných pomerov. Vyrastal v karavane a v istom bode života prišiel o všetko.

Nemá za sebou priamu cestu na vrchol, no to jeho príbeh robí ešte zaujímavejším. V roku 1989 začal investovať do nehnuteľností, vďaka čomu zarábal 200-tisíc libier (230-tisíc eur) ročne a jazdil na novom Porsche.

Keď však prišla recesia, ktorá zasiahla aj jeho podnikanie, zostal opäť na nule. V 90. rokoch preto začal investovať do mobilných telefónov a za osemnásť mesiacov sa mu po celej krajine podarilo otvoriť 18 vlastných predajní.

Postavil sa na nohy

To mu však nestačilo, a tak v nasledujúcom storočí začal investovať do dostupného bývania, vďaka čomu nahromadil majetok vo výške 5,7 milióna eur. O dvadsať rokov na to už vlastnil najväčšiu sieť dostupného bývania v Európe, ktoré ma hodnotu viac než miliardu eur.

image

Vieš, čo znamená slovo love alebo paľikerav? Rómčina môže byť ťažšia, ako si myslíš

Jeho životný príbeh je taký fascinujúci, že sa dočkal zdokumentovania v novom filme s názvom Gypsy Billionaire: A Great British Success Story.

Pre Daily Star sa potom rozrozprával aj o svojej každodennej rutine, vďaka ktorej nazhromaždil obrovské bohatstvo. „Ráno vstanem a o 6:45 som už na ceste do práce,” povedal. „Do kancelárie to mám hodinu, hodinu a 15 minút jazdy autom – vtedy robím väčšinu svojich medzinárodných hovorov. Pre mňa je to ako kupovať si čas.”

Organizácia je základ

Keď sa dostane do svojej kancelárie, najdôležitejšie je pre neho prebehnutie a vyčistenie mailovej schránky. „Keď to urobím, mám rutinu na kontrolu každého podnikania, ktoré máme. Každý z týchto podnikov má cash flow a každý z nich má podnikateľský plán.”

Ak sa niekto od plánu odchýli, zavolá im. V prípade, že by sa stalo niečo vážnejšie, podniky navštívi osobne. „Či už k nim priletím vrtuľníkom, alebo sa k nim odveziem.” 

Ako uvazrel, bežne končí okolo deviatej až desiatej hodiny večer. „Normálne končím okolo deviatej až desiatej hodiny. Ale nepracujem, baví ma to, čo robím.” 

O rodine najbohatšieho R‘oma v Spojenom kráľovstve sa dočítaš na druhej strane.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:34