Rubia Daniels kúpila tri domy za tri euráTwitter, Rubia Daniels
StoryEditor

Žena urobila to, po čom túžia tisíce Slovákov: Na Sicílii kúpila tri domy za tri eurá. Pozri sa, čo nasledovalo potom

Miroslav Kamody08.08.2023., 08:00h

Kúpiť dom za euro? V niektorých častiach Európy je to naozaj reálne. Svoje by o tom vedela povedať aj žena, ktorá takto kúpila rovno tri.

Lajkuj Brainee.sk na

„Ten, na ktorom teraz pracujem, plánujem premeniť na umeleckú galériu. Jeden zostane pre mňa. A tretí dom, ktorý bude mojím najväčším projektom, chcem prerobiť na wellness centrum a vrátiť ho komunite,“ dodala.

image

Chcete sa cítiť ako zemepáni? Po celom Slovensku sa predávajú kaštiele, niektoré kúpite za cenu trojizbáku v Bratislave

Pendluje medzi USA a Talianskom

49-ročná žena koncom roka 2019 začala s obnovou nehnuteľnosti, no kvôli pandémii musela projekty pozastaviť. „Prišiel COVID-19 a nebolo nám dovolené vrátiť sa späť, takže som minulý rok opäť začala s renováciou,“ povedala.

Svoj čas momentálne rozdeľuje medzi San Francisco a Mussomeli, no zakaždým v druhom talianskom domove strávi aspoň mesiac. Zatiaľ dokončila exteriéry dvoch domov, no do posledného domu sa ešte pustiť nestihla.

Rubia však nie je jediným človekom, ktorý podal pomocnú ruku Taliansku a jeho zúfalej potrebe znovu zaľudniť svoje prázdne a ospalé mestečká. Pred dvomi rokmi napríklad deväť dedín na juhu krajiny ponúklo mileniálom 30-tisíc eur, aby sa sem presťahovali.

Zúfala snaha dedín nevymrieť

Dediny v regióne Kalábria zdôrazňovali, že sumu pre ľudí menej ako 40 rokov vyplatia v hotovosti. A nešlo pritom o žiadne nedostupné miesta - ľudia si mohli vybrať dedinu Civita na malebnom útese, prípadne pobrežné plážové mesto Aieta.

Jednu vec mali tieto riedko obývaní oblasti spoločné - menej ako 2-tisíc obyvateľov a boli len niekoľko rokov od toho, aby sa premenili na mestá duchov. Aj dedina Cinquefrondi napríklad ponúkla v lete 2020 dvanásť domov po jednom eure.

Na záver však treba dodať, že kúpa domu za euro nie je žiadna maličkosť. Takýto úlovok zvyčajne zahŕňa nákladnú rekonštrukciu nehnuteľnosti, ktorá môže byť v úplne havarijnom stave a vyžaduje si renovácie, aby mohla byť obývateľná.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 18:51