Airbnb natrvalo zakáže organizovanie večierkov v ponúkanom ubytovaníUnsplash/danya/
StoryEditor

Koniec divokých párty a rozlúčiek so slobodou. Airbnb natrvalo zakáže večierky v ponúkanom ubytovaní

TASR29.06.2022., 11:00h

Americká spoločnosť Airbnb, ktorá sprostredkúva prenájom krátkodobého ubytovania, natrvalo zakáže vo svojej ponuke domov organizovanie večierkov. V utorok o tom informovali jej predstavitelia. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť po prvý raz dočasne zakázala organizovanie večierkov v ponúkanom ubytovaní v auguste 2020. Týmto krokom chcela spomaliť šírenie nákazy novým druhom koronavírusu. Odvtedy sa počet hlásení o neoprávnených večierkoch znížil o 44 percent.

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

Airbnb zároveň oznámila, že zruší nariadenie, ktorým sa obmedzovalo prenajatie jedného ubytovania pre maximálne 16 osôb. Odteraz sa väčšie domy v ponuke budú môcť prenajímať až do úplnej obsadenosti.

Prísnejšie opatrenia

Spoločnosť Airbnb začala s uplatňovaním prísnejších nariadení týkajúcich sa večierkov vo svojich ponúkaných domoch a bytoch ešte v roku 2019. Zakázala ponuku tzv. „párty domov”, ktoré porušovali zásady dobrého susedského spolunažívania.

image

Airbnb natrvalo zakáže organizovanie večierkov v ponúkanom ubytovaní

Unsplash/antenna/

Počas koronavírusovej pandémie spoločnosť odstránila zo svojich vyhľadávacích filtrov možnosti „vhodné na večierky” a „povolené organizovanie večierkov a osláv”. V roku 2021 Airbnb zakázala používanie svojej platformy viac ako 6600 hosťom a hostiteľom, ktorí zákaz večierkov porušili.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:49